İBB Meclis oturumunda "Ateşehir" gerginliği

İBB Meclis oturumunda "Ateşehir" gerginliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin aralık ayının ilk oturumunda "Ataşehir" gerginliği yaşandı- İBB CHP Grup Başkanvekili Gülsever:- "(Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden alınması) Bu hukuki değil, siyasi bir karardır. Varsa bir id

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin, aralık ayı ilk oturumunda "Ataşehir" gerginliği yaşandı.

İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleşen Meclis toplantısına 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ başkanlık etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, meclis oturumu öncesinde gündem dışı söz alarak kürsüye geldi.

Gülsever, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarına ilişkin kararına tepki göstererek başladığı konuşmasında, "Dünyada bütün bunlar olurken biz yaklaşık 3 aydır Türkiye'de seçimle ve halkın oyuyla iş başına gelmiş belediye başkanlarını görevden nasıl uzaklaştırırız diye uğraşıp duruyoruz." dedi.

Gülsever, "Kendi belediye başkanlarının şimdilik bir bölümünü halleden yüksek irade, şimdi ellerini muhalif belediye başkanlarına uzatmaya başladı. Aslında bu bizim için sürpriz bir hamle değil. Biz bunun geleceğini çok önceden biliyor ve tahmin ediyorduk." diye konuştu.

CHP'li belediyelerin yıllardır devletin bütün kurumları ve müfettişleri tarafından didik didik incelendiğini iddia eden Gülsever, şöyle devam etti:

"Bu hukuki değil siyasi bir karardır. Varsa bir iddia yargıya başvurursunuz. Bağımsız mahkemelerin karar vermesini beklersiniz. Bir suç varsa gereğini yaparsınız. Bu halkın iradesine saygısızlıktır. Hani milli irade sandıktı? Hani en büyük mahkeme halkın oyuydu. Allah'ın adaletine inananlar böyle yollara başvurmazlar. Zorla iktidarda kalınmaz. 3 gün sonra halkın önüne sandık gelecek. Oy veren halkı da mı görevden alacaksınız?"

Gülsever'in ardından kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ise alınan kararın siyasi değil hukuki olduğunu söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Battal İlgezdi idari ve yargı yollarına başvurabilir." diyen Başalan, şunları kaydetti:

"2017 yılında AK Parti'nin Adana Ceyhan, Ankara Ayaş, Kayseri Sarıoğlan belediye başkanları da aynı gerekçelerle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Burada CHP'li arkadaşların dertleri Buz Rezidans'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı ve damadının lüks dairesi olması. Bu yüzden sıkıntıya düşüyorlar."

Gülsever ve Başalan arasında Ataşehir planları ile ilgili polemik bir süre devam etti. Bunun üzerine Başalan konuya ilişkin açıklamalarını sürdürürken CHP Grubu, Meclis'i terk etti.

Meclis oturumu sırasında CHP sıraları boş kaldı. Ardından konuşmasına devam eden Başalan, Ataşehir'e ilişkin planların oy çokluğuyla değil, daha önceki Meclis toplantılarında oy birliğiyle geçtiğini ve bunun da kayıtlara geçmesini talep etti.

İBB Meclisi, toplantısına, CHP'li üyeler olmadan devam etti. Meclis gündemine getirilen teklifler, ilgili komisyonlara havale edildikten sonra toplantı sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :