İBB Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş, HLM 2'ye katıldı

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş, HLM 2'ye katıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, üst düzey siyasi iş birliği toplantısı "High-Level...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, üst düzey siyasi iş birliği toplantısı "High-Level Meeting'e (HLM 2) katılmak için gittiği Kenya’da bazı temaslarda bulundu.

İBB Gençlik Meclisinden yapılan açıklamaya göre, Kenya’da kurumlar arası iş birliğini artırmayı amaçlayan, dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen temsilcilerin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Afrika Birliği’nden birçok yetkilinin katıldığı toplantıda mevcut sorunların çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulunularak, iş birliği noktasında bir dizi kararlar alındı.

Afrikalı yerel gençlik örgütlerinin temsilcileriyle de görüşen Ağırbaş'ın temasları sırasında Türkiye ile Afrika arasında yapılması düşünülen çalışmalar masaya yatırıldı. Görüşmelerde gelecek yıl için iş birliğini artırma konusunda mutabakata varıldı.

Türkiye ile Afrika arasındaki iş birliğinin artırılması konusunda bazı bakanlık yetkileriyle bir araya gelen Ağırbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında hayata geçirdiği yerel yönetim anlayışını daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirterek, muhataplarına dünyada bir ilk olan "Gençlikte İstanbul Modeli" hakkında bilgi verdi.

Ağırbaş, temasları sırasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini de anlattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :