"I. Türk Müziği Çalıştayı" düzenlenecek

"I. Türk Müziği Çalıştayı" düzenlenecek

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, "I. Türk Müziği Çalıştayı" düzenleyecek

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı (AKM) işbirliğiyle "I. Türk Müziği Çalıştayı" düzenlenecek.

AKM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 5-6 Mart tarihlerinde Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilecek çalıştaya Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Doç. Dr. Murat Salim Tokaç ve Derya Türkan gibi çok sayıda bilim insanı davet edildi.

Çalıştay, Türkiye'deki Türk Müziği Konservatuvarı bölümlerinde verilen eğitim-öğretime ait  bugünün müfredat meselelerini konuşmak ve tartışmak, çözüm yolları aramak amacıyla düzenleniyor. Çalıştay, bu alandaki öğretim modeli ve yöntem sorunlarının tespitine de katkı sunmayı hedefliyor.

Ülke çapında 40'a yakın akademisyen, müzikolog ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek "I. Türk Müziği Çalıştayı", 5 Mart'ta saat 09.30'da Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası, Mimar Kemalettin Salonu'nda açılış konuşmaları ve konserle başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı