"Hz. Peygamber din ve samimiyet" konferansı

"Hz. Peygamber din ve samimiyet" konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Karslı:

BİLECİK (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İbrahim Hilmi Karslı, "Samimiyet, toplumsal barışımızın teminatıdır. Bir toplumda güven ve samimiyet yoksa, dürüstlük dejenere olmuşsa, o toplumda güven yoktur" dedi.

Karslı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen "Hz. Peygamber din ve samimiyet" konulu konferansta, samimiyetin unutulduğu, unutulmaya yüz tuttuğu bir çağda yaşandığını ifade ederek, samimiyetin kaynağının kalp ve gönül olduğunu kaydetti.

Samimiyetin soyut ve lafla olacak bir şey olmadığını, fedakarlık olduğunu anlatan Karslı, şöyle konuştu:

"İnsanın samimiyeti fedakarlık anında ortaya çıkar. Samimiyet, karşılıksız fedakarlık yapabilmektir. Hepimizin yeniden bir kendimizle yüzleşmeye ihtiyacı vardır. Her alanda samimiyete ihtiyacımız var. Siyaset erbabının samimiyete, dürüstlüğe ihtiyacı vardır. Siyaset erbabı, kalbe, vicdana ve insafa yönelmesi lazım. Hepimizin bu anlamda kendini test etmeye ihtiyacı olduğu gibi, siyaset erbabının da böyle bir sorgulamaya ihtiyacı vardır. Toplumun bize yüklemiş olduğu her görev bir emanettir. Bunlara hıyanet etme hakkımız yoktur. Onlar bir vebal ve sorumluluktur. Bu bilince sahip olmamız gerekiyor. Samimiyet demek, 'kalple beraber hareket etmek' demek, buna ihtiyacımız var. İslamı aşkla ne yaz ki yaşamıyoruz. Önemli olan hayat yolculuğunda kiminle beraber yürüyeceğini bilmesidir. İnsanın kendisini tanıması çok önemlidir. Eğer insanın gönlünde iman iktidarı güçlü olmazsa orayı şeytan işgal eder. Samimiyetin dayanaklarından, kaynaklarından birisi de hesap şuuruyla yaşamak. Samimiyet bizim toplumsal barışımızın teminatıdır. Bir toplumda güven yoksa, samimiyet yoksa, dürüstlük dejenere olmuşsa o toplumda güven yoktur. O toplumda insanlar birbirlerine kuşkuyla bakarlar. O toplumda barış, huzur, güven ve saadet yoktur. O bakımdan dürüstlük son derece önemlidir. Dürüst olmayan insanlar başkalarıyla iletişim kuramazlar. Hem ferdi mutluluğumuz, hem toplumsal barış açısından önemli."

Konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karslı'ya Osmanlı armasının bulunduğu tabak ve tablo hediye etti. Programda ayrıca, Kuran kursları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren kursiyerlere hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı