Huzurevinin "huzur çiftliği"

Huzurevinin "huzur çiftliği"

Çorlu Huzurevinin sakinlerinden Sait Yoğurtçu, huzurevinin bahçesinde kurduğu hobi bahçesinde domates biber yetiştirip, keklik, güvercin, sülün besliyor - Yoğurtçu:-" Bunlar benim için huzur kaynağı. Hele yazın domates, biber, salatalık benim bahçeden, ka

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Huzurevi sakini Sait Yoğurtçu, huzurevi bahçesinde marul, maydonoz ektiği, keklik, bıldırcın beslediği bir hobi bahçesi oluşturdu.

Huzurevine iki yıl önce yerleşen Sait Yoğurtçu (62) , buraya alışamadığını, kendisine bir uğraş gerektiğini huzurevi yönetimine söyledi.

Yoğurtçu'nun bağ, bahçe işlerine yatkınlığını ve hayvanlara sevgisini öğrenen huzurevi yönetimi, binanın arka bahçesine bir hobi bahçesi kurulmasına izin verdi.

Marul, maydanoz, domates, biber ekilebilecek ve her biri 2 metrekarelik kafeslerde kümes hayvanı yetiştirilebilecek kafeslerin bulunduğu, Yoğurtçu'nun "huzur çiftliği" dediği bir alan oluşturuldu.

Gününün çoğunu burada geçiren Sait Yoğurtçu, AA muhabirine, hobisinin gerçekleştirilmesi sonrası huzurevini evi gibi benimsemeye başladığını belirterek, bunun için yetkililere teşekkür etti.

Tavuklarla, güvercinlerle konuştuğunu, sebzelerin her gün boy atışını izlemenin kendisine yaşam sevinci aşıladığını anlatan Yoğurtçu, şu değerlendirmede bulundu:

"Huzurevi bahçesine çiftlik kurma isteğimi geri çevirmediler. Bahçeye kurduğum kafeslerde dağ kekliği, Brahma, kel, Tokat, Yokahama cinsi tavuklarım, sülünüm, kekliklerim var. Bunlar benim için huzur kaynağı. Hele yazın domates, biber, salatalık benim bahçeden, kahvaltıda çift sarı yumurta benim kümesten. Bundan güzel keyif var mı?"

"Huzur çiftliği"ndeki semaverde odun ateşinde demlediği çayı arkadaşlarının çok sevdiğini anlatan Yoğurtçu, hayvanların, bahçenin bakımı sonrası kamelyasında çayı demlemesi sonrası dost sohbetlerinin başladığını, günün nasıl geçtiğini anlamadıklarını ifade etti.

Yoğurtçu, böylece hayatlarının son demlerinin güzel geçtiğini dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :