Huzurevi sakini "Mehmet Amca"nın gözleri yolda

Huzurevi sakini "Mehmet Amca"nın gözleri yolda

Kırklareli Huzurevi'nde kalan 71 yaşındaki Mehmet Epeker, umutla akrabalarının kendisini ziyarete gelmesini bekliyor - Epeker:"2005 yılından bu yana kaldığım huzurevinde beni tek bir kişi ziyaret etmedi. Diğer arkadaşlarımın ziyaretçilerini gördüğümde üzü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Huzurevi'nin "kimsesiz sakini" 71 yaşındaki Mehmet Epeker, yıllardır bir ziyaretçisinin geleceği umuduyla gözlerini yollardan ayırmıyor.

İkinci Dünya Savaşı'nın bittiği yıllarda Karahamza köyünde dünyaya gelen Epeker, 7 yaşında babasının vefatı, bir sene sonra da annesinin kendilerini terk etmesi nedeniyle 5 kardeşiyle yalnız kaldı.

Epeker, ölene kadar babaannesine ve kardeşlerine çobanlık yaparak baktı. Yıllar geçtikçe bir bir kardeşlerini toprağa veren Epeker, hayatta bir başına kaldı.

Üzüntü ve kederle geçen yıllar ile çobanlığın getirdiği zorluklar Epeker'i bitkin düşürdü. Kimi kimsesi olmayan Epeker, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından 11 yıl önce Kırklareli Huzurevi'ne yerleştirildi.

Huzurevine yerleştiği günden bu yana çobanlıktan kalma alışkanlığıyla erkenden kalkan Epeker, kahvaltısını yaptıktan sonra 11 yıldır bir ziyaretçi gelir umuduyla adeta nöbet tuttuğu pencerenin önüne geçiyor.

Hiç evlenmeyen Epeker'in yeğenleri ve kuzenlerinden başka kimsesi yok. Kimsenin gelmeyeceğini bilse de gözlerini yollardan ayırmayan Epeker, umutla kendisine de "Ziyaretçin var, Mehmet Amca" diye seslenilmesini bekliyor.

- "Ziyaretçimin gelmemesi zoruma gidiyor"

Oturduğu pencerenin yanında AA muhabirine açıklama yapan Epeker, ziyaretçisinin gelmemesinin zoruna gittiğini söyledi.

Ziyaretçisi gelen arkadaşlarını gördüğünde içinin burkulduğunu anlatan Epeker, "2005 yılından bu yana kaldığım huzurevinde beni tek bir kişi ziyaret etmedi. Diğer arkadaşlarımın ziyaretçilerini gördüğümde üzülüyorum. Hastanede tedavi için 14 gün kaldığımda diğer hastalara ziyaretçi geldiğinde ben başımı yorganın altına sokup ağladım." diye konuştu.

"Kimsem yok ki kim gelecek" diyen Epeker, geçmişteki yanlış kararlarını da sorguladığını kaydetti.

Evlense çoluk çocuğa karışsa belki de bu halde olmayacağını düşündüğünü dile getiren Epeker, "Yıllardır ormanlarda yaşadık. Hiç evlenemedik. Aslında yıllar önce bir kısmet çıktı ama başka bir köye iç güveysi olarak gidecektim, o zamanlar bana ters geldi gitmedim. Gitseydim şimdi benim de çoluk çocuklarım olacak ve yalnız olmayacaktım. Allah devlete zeval vermesin, iyi ki devletimiz var." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :