Huzur ve refah içindeki bir dünya istiyoruz

Huzur ve refah içindeki bir dünya istiyoruz

İki doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Mücahit Şahin Uludağ düzenlediği basın toplantısında Yeni kurdukları dernekle Dünyanın birçok ülkesinden Şehrimiz Konya'ya eğitim-öğretim amacıyla gelen Uluslararası öğrencilere Rehberlik ettiğini söy

İki doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Mücahit Şahin Uludağ düzenlediği basın toplantısında Yeni kurdukları dernekle Dünyanın birçok ülkesinden Şehrimiz Konya'ya eğitim-öğretim amacıyla gelen Uluslararası öğrencilere Rehberlik, danışmanlık hizmeti sunmak, sosyal-Kültürel ve sportif faaliyetler yapmak suretiyle de onların şehrimizdeki sosyal yaşamlarını desteklemek maksadıyla 2010 yılında kurulmuştur. Kurulduğu ilk günden bu yana Ensar-Muhacir kardeşliğini referans alan çalışma anlayışıyla da faaliyetlerini yürütmektedir dedi.

Uludağ,”Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde, Mevlana ismi, bütün dünyaca tanınan bir mutasavvıf ve şehrimize mâl olmuş bir şahsiyet ismi olmasına rağmen birtakım yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Bizler bütün çatışma ve kutuplaşmaların dışında, kamplaşma ve bölünmelerin uzağında ve karşısındayız. Hiçbir grubun parçası değil, ümmet adına bir bütün oluşturmanın gayretinde olan bir organız. Rızayı ilahi için çalışan, ümmet ekseninden çıkmamış ve önce kendi ülkesinin huzur, barış ve refahı daha sonra da dünya halklarının selameti için çalışan herkesle aynı safta anılmaktan mutluluk duyarız. Ancak çalışmalarımızın yalnızca bir grup ya da organizasyona ait olduğunun düşünülmesinin bizi rahatsız ettiğini beyan etmek isteriz. Yola çıkış noktamız İslam kardeşliği fakat yolculuğumuzun sonunda ulaşmak istediğimiz yer, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin huzur ve refah içindeki bir dünyadır diye konuştu.

Ferit Hepokur-Memleket