• BIST 94.244
  • Altın 253,279
  • Dolar 5,8339
  • Euro 6,5442
  • Konya 17 °C
  • Temmuz zammı için son viraj... Emeklilere en az 2 bin 544 lira!
  • Mursi'ye şehit denilmesindan rahatsız oldular
  • Yine soru çaldılar!
  • Temmuz zammı için son viraj... Emeklilere en az 2 bin 544 lira!
  • Mursi'ye şehit denilmesindan rahatsız oldular
  • Yine soru çaldılar!

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - İftar sofraları kabakla tatlanıyor

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - İftar sofraları kabakla tatlanıyor
Yağsız ve hamursuz özelliğiyle diğer tatlılardan ayrılan Hatay'ın yöresel "kabak tatlısı", iftar sofralarını süslüyor- Dışı çıtır, içi yumuşak olan lezzetli kabak tatlısı, ramazanda iftarda en çok tüketilen lezzetler arasında yer alıyor - Hatay'da 6 kuşak

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Lezzeti ustasının marifetiyle şekillenen, üzerindeki tahin, muz ve ceviz ile damakları şenlendiren Hatay'ın yöresel "kabak tatlısı", yağsız ve hamursuz özelliğiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor.

Mevsiminde toplanan kış kabaklarının sabahın erken saatinde yıkanıp soyulmasıyla başlayan kabak tatlısının lezzet yolculuğu, ürünlerin kireç suyunda sertleşmesini beklemekle devam ediyor.

Sertleşen kabaklar, daha sonra büyük kazanlarda özenle yıkanarak pişirme kaplarına diziliyor.

Şeker ilavesi yapılan sarı renkteki kabaklar, kaynatılarak dışı hafif gevrek, içi yumuşak kıvama getiriliyor.

Tatlı, damakların yanı sıra altın sarısı rengiyle de gözlere hitap ediyor.

İsteğe göre üzeri tahin, muz ve cevizle süslenen, yağsız ve hamursuz özelliğiyle diğer tatlılardan ayrılan kabak tatlısı, iftar sofralarını süslüyor.

- "Lezzeti ustasının marifetli ellerinde gizli"

Hatay'da 6 kuşaktır kabak tatlısı imalatıyla uğraşan 49 yaşındaki Abdülkadir Palta, AA muhabirine, zahmetli ve bir o kadar da lezzetli tatlı yapımının püf noktalarını anlattı.

Palta, şunları söyledi:

"Kabak tatlısının diğer tatlılar gibi sabit bir tarifi yok. Lezzeti tamamen ustasının marifetli ellerinde gizli. Usta, kabağına bakarak lezzetini, şeker ve bekleme süresini ayarlar. Kabak tatlısı, diğer tatlılara nazaran yağsız ve hamursuz olduğu için özellikle ramazanda iftar sonrası sofraların vazgeçilmezi sayılır. Tabakta dilimleyip üzerini tahin, ceviz, badem gibi şeylerle süsleyebilirsiniz. Tatlı, herkesin bildiği gibi bal kabağından değil, kentteki kış kabağından yapılıyor.

Bu da lezzetinin önemli unsurlarından biri. Ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi veya tatlandırıcı da kullanmıyoruz."

Aylık ortalama bir ton kabak tatlısı üretimi yaptıklarını ifade eden Palta, "Farklı kentlere de ürün gönderiyoruz. Birkaç kez de Amerika ve Avrupa'ya da gönderdik." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Antalya'da uyuşturucu operasyonu19 Haziran 2019 Çarşamba 23:03
  • Hapis cezası bulunan firariler yakalandı19 Haziran 2019 Çarşamba 22:58
  • "31 Mart'ta bu belediyeyi hileyle kaybettik"19 Haziran 2019 Çarşamba 22:53
  • Avustralya Ankara Büyükelçisi Brown'dan Erbaş'a ziyaret19 Haziran 2019 Çarşamba 22:53
  • Şanlıurfa'da iki aile arasındaki silahlı kavga19 Haziran 2019 Çarşamba 22:43
  • "Bu şehre hak, hukuk, adalet duygularını getireceğiz"19 Haziran 2019 Çarşamba 22:43
  • "Filistin, Mursi'nin aklında ve kalbindeydi"19 Haziran 2019 Çarşamba 22:38
  • Devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü19 Haziran 2019 Çarşamba 22:33
  • "Valiliğimizce herhangi bir yasaklama kararı alınmamıştır"19 Haziran 2019 Çarşamba 22:33
  • Sayısal Loto çekildi (2)19 Haziran 2019 Çarşamba 22:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim