"Hüzünlüyüz ama gururluyuz"

"Hüzünlüyüz ama gururluyuz"

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, 24 Temmuz Basın bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Alemdar mesajında, "Basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz günü 'Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra sansür uygulamasına son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. 1946 yılından bu yana kutlanan 24 Temmuz, bu yıl daha bir anlamlı hale gelmiştir. Çünkü milletimiz bir hafta evvel büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve göğsünü tanklara ve kurşunlara siper ederek alnının akıyla bu hainliğe geçit vermemiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde yerel, yaygın ve sosyal medyanın önemli bir bölümü de milli iradeye yapılan darbeye karşı yayınlar yaparak iyi bir sınav vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığını bu şerefsiz darbe girişimine destek verecek kadar ileri götürenleri de hem milletimiz görmüş hem de tarihe kara bir leke olarak kayıt düşülmüştür.

Bu günü bir bayram olarak kutlamanın ötesinde; halka kurşun sıkıldığı, tankların halkın üzerine sürüldüğü, 250'ye yakın insanımızın şehit edilip, 2 bine yakın insanın yaralandığı, halkımızın demokratik seçimlerle seçtiği idarecilerinin ve ailelerinin canlarına kast edildiği bir darbe teşebbüsü ortamında, yaygın ve yerel medyanın üzerine düşen halkı bilgilendirme görevini başarıyla gerçekleştirmesi gurur kaynağımız olmuştur.

Cumhurbaşkanımızın zor şartlarda cep telefonuyla milletini sokağa davet etmesi ve milletin de bu talebi emir telakki etmesiyle halkımız sokağa çıkmış ve o günden bu yana da girmemiştir. Darbeyle en küçük bir alakası veya sempatisi bulunanların dahi bulunup kamu görevinden atılması ve zelil bir şekilde toplumdan tecrit edilmesi hususunda Türk basınının kahir ekseriyetinin üzerine düşeni yapacağından şüphem yok.

Darbe tehlikesinin tümüyle ortadan kalkıp, olağanüstü halli günlerin bitimiyle Türk basını da hizmet ettiği halkıyla birlikte rahatlayacak, milletinin ve ülkesinin daha ileriye gitmesi ve gelişmesi için elinden geleni bir kat daha fazla yapacaktır. Bu düşünceyle tüm basın çalışanlarının gününü kutlar, çalışmalarında üstün başarılar dilerken, halkımıza da bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım."