Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Asiri:"Husilerin kaçak yollarla füze elde etme veya sahip oldukları kısa menzilli füzeleri geliştirmesinin arkasında İran var""Mekke'ye yönelik saldırı, bu sapkın militanların 'Amerika ve İsrail'e

RİYAD (AA) - Yemen'de meşru hükümete destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırılarını gerçekleştiren Husi militanların İranlılar ve Hizbullah mensuplarından eğitim aldığını öne sürdü.

Asiri, Husilerin dün Mekke-i Mükerreme yönünü hedef alan ve şehre 65 kilometre mesafede engellenen füze saldırısının ardından Suudi Arabistan devlet televizyonuna konuştu.

Koalisyon güçlerinin Yemen'de operasyonlara başladığı günden bu yana Husilerin Suudi Arabistan'ın sınır bölgelerine saldırdığını belirten Asiri, "Yemen'deki devrik liderin (Ali Abdullah Salih), müzakerelerde Suudi Arabistan'ın da tartışılması için ülkeyi hedef alacağını söylemesinin ardından söz konusu saldırılarda artış oldu." dedi.

Husilerin elindeki füzelerle ilgili İran'ı suçlayan Asiri, şunları söyledi:

"Husilerin kaçak yollarla füze elde etme veya sahip oldukları kısa menzilli füzeleri daha uzun mesafelere ulaşacak şekilde geliştirmesinin arkasında İran var. Mekke'ye yönelik saldırıda Scud füzesi kullanıldı. Bu saldırıları gerçekleştirenler, füzelerin daha uzak mesafelere ulaşması için İranlılar ve terör örgütü Hizbullah militanlarından eğitim alıyor."

Asiri, Husilerin İslam'ı savunan söylemlerinin de aldatmaca olduğunu vurgulayarak, "Mekke'ye yönelik saldırı, bu sapkın militanların (Husiler) 'Amerika ve İsrail'e ölüm, İslam'a zafer' şeklindeki sloganlarının sahteliğinin kanıtıdır." diye konuştu.

- Husilerin saldırıları devam ediyor

Öte yandan Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Husiler gece saatlerinde yine sınırdaki Cazan bölgesine füze fırlattı. Sivil Savunma Biriminin Cazan bölgesi sözcüsü Yahya bin Abdullah el-Kahtani, füzenin iki katlı bir eve isabet ettiğini ve can kaybı olmadığını aktardı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, dün Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuştu.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine füze saldırıları gerçekleştiriyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :