Husiler ve GHK'den barış görüşmelerine "yeşil ışık"

Husiler ve GHK'den barış görüşmelerine "yeşil ışık"

MARİB (AA) - Yemen'de Husiler ile geçen ay öldürülen devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GHK), Birleşmiş Milletler...

MARİB (AA) - Yemen'de Husiler ile geçen ay öldürülen devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GHK), Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğundaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına olumlu yaklaştığı belirtildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Husiler ile GHK'nin barış görüşmelerinin yeniden başlaması konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Taraflara "uzlaşı, ortaklık, barış ve iyi komşuluk ilkelerini üstün tutmaları" çağrısında bulunan Şeyh Ahmed, söz konusu çağrının "Yemen halkının güven, istikrar ve onurlu bir yaşam talebinin karşılanması için temel teşkil ettiğini" kaydetti.

Şeyh Ahmed ayrıca, BM Yemen Özel Temsilci Yardımcısı Muin Şerim'in başkent Sana'da Husi yetkililer, GHK yöneticileri, aktif siyasi taraflar, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiğini ve barış görüşmelerinin yeniden başlaması için gösterilen işbirliği ile bağlılıktan memnun kaldığını aktardı.

BM Yemen Özel Temsilci Yardımcısı Şerim, 5 günlük bir ziyaretin ardından dün Sana'dan ayrılmıştı


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :