Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri

Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri

- Finalde Ali Kurt'u yenen Ali Altun, başpehlivanlığı kazandı


TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ali Altun kazandı.

Süleymanpaşa ilçesine bağlı İnecik Mahallesi'ndeki çayırlık alanda düzenlenen organizasyonun yarı finalinde, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde mücadele eden Orhan Okulu'nun sakatlanıp müsabakaya devam edememesi üzerine Ali Altun finale yükseldi.

Finalde kendisi gibi Antalyalı olan Ali Kurt ile karşılaşan Ali Altun, rakibini yenerek altın kemerin ve kupanın sahibi oldu.

Ali Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başpehlivanlığı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Tüm yıl yaptığı çalışmaların karşılığını aldığını belirten Ali Altun, "Hocamla yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefim, gelecek yıl düzenlenecek 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Antalya'ya getirmek." diye konuştu.

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ali Altun'a kupa ve altın kemerini takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :