Hürriyet'in kadın-erkek ayrı abdest cahilliği

Hürriyet'in kadın-erkek ayrı abdest cahilliği

Yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camii'ne dair detay veren Hürriyet, medyadaki din cehaleti gerçeğini bir kere daha gözler önüne serdi. Gazete, kadınların erkeklere görünmeden abdest alabileceğini ön plana çıkararak, diğer camilerde karışık abdest alındığı a

"Kurban bayramı bu sene de Hac mevsimine denk geldi" ve "Ayasofya'da kadın-erkek ayrı ayrı namaz kıldılar" şeklindeki medyanın din cehaletini gözler önüne seren haberlere bir yenisi daha eklendi. Hürriyet Gazetesi, yapımı süren ve yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camii'nde kadınlar için "ayrı abdesthane" yapılmasını ön plana çıkarırken tarihe geçecek bir hataya imza attı.

Haberde "Kadınlar erkeklere görünmeden abdest alıp, namaz kılabilecek" başlığını kullanan Hürriyet, ilk defa bir camide kadınlara özel abdesthane yapılıyormuş algısına neden oldu.

İşte o haber:

55bc7ca972.jpg

Geçen yıllarda da yapılan ve o günden bu yana merkez medyanın din cehaletine dikkat çekmek için hatırlatılan "Hac bu sene yine kurbana denk geldi" haberindeki hataya geçen sene de Milliyet düşmüştü.