Hürkuş'un anıtından alınan temsili toprak mezarına konulacak

Hürkuş'un anıtından alınan temsili toprak mezarına konulacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk sivil eğitim ve kabin uçaklarını yapan Vecihi Hürkuş'un, Kızıltoprak'ta bulunan anıtından alınan temsili toprak, Ankara'ya...

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk sivil eğitim ve kabin uçaklarını yapan Vecihi Hürkuş'un, Kızıltoprak'ta bulunan anıtından alınan temsili toprak, Ankara'ya götürülmek üzere yola çıkartıldı.

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, sporcu Savaş Atalay, Kadıköy Kızıltoprak'ta bulunan Hürkuş'un anıtından aldığı temsili toprağı, 17 gün boyunca yürüyerek Ankara Cebeci Mezarlığı'na ulaştıracak.

Temsili toprağın alınması nedeniyle anıt önünde yapılan programda konuşan Dernek Başkanı Bahadır Gürer, Türkiye tarihinde önemli bir yeri olan Vecihi Hürkuş'u anmak için Ankara'da düzenlenecek anma programında toprağın mezarına döküleceğini aktardı.

Gürer, Edirnekapı Şehitliği'nden de temsili toprak aldığını ve bu toprağın da Vecihi Hurkuş'un yeğeni olan aynı zamanda ilk kadın şehit pilot Eribe Hürkuş'un mezarına konulacağını kaydetti.

Yürüyerek iki yerden alınan toprağı Ankara'ya ulaştıracak olan Atalay ise heyecandan gece uyuyamadığını ve bugünün kendisi için büyük bir anlama geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Atalay cam kavanozlara konulan toprağı yanına alarak yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :