Hüma Okulları eğitime başlıyor

Hüma Okulları eğitime başlıyor

Hüma Okulları; eğitim ve kültür alanında gelenekle geleceği harmanlayan, yepyeni ve farklı eğitim anlayışını benimseyen, uzman öğretmen kadrosu ile öğrencilerine kusursuz eğitim imkânı sunmak için bu ay itibari ile kayıtlarına başladı.

Hüma Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Birekul,  her öğrencinin kendine has ilgi ve yeteneklerini esas alan Hüda Eğitim Kurumları’nın öğrencileri hayata 1-0 öncelikle sahneye çıkardığını aktardı. Birekul, yaptığı açıklamada; “Eğitim ve öğretim bir bütündür ve her öğrencinin bu bütünlük içerisinde analitik düşünme yönünün geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimde toplam kaliteyi artırmak için öğretmen kalitesinde yüksek seviyede tutulması çok önemlidir. Bizde Hüma Okulları olarak alanında kendini kanıtlamış, yüksek tecrübe sahibi, uzman öğretmen kadromuzla geleceğe yön vermeye hazırız. Eğitimde aileyi ve diğer değişkenleri aktif bir konuma getiriyoruz. Değerler eğitimini bir yaşam biçimi olarak görüyor; öğrencilerimizin değerlerimizi yaparak, yaşayarak ve model alarak öğrenebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

huma-okullari--(3).jpg

“H-UZEM SİSTEMİ İLE DERSLERİ PEKİŞTİME İMKÂNI SAĞLIYORUZ”

H-UZEM (Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi)  Sistemi’nin teknolojik alt yapısının tamamlandığını söyleyen Birekul, bu sayede öğrencilerin her dakika öğrenme imkânı sağlamalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Birekul, “Teknolojik alt yapısını oluşturduğumuz “H-UZEM” (Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi)  sistemimiz ile öğrenmeyi, öğrencilerimizin bulunduğu her alana taşıyoruz. H-UZEM sistemi ile konu tekrarı ve çözümleri; belirlenen saatlerde, öğretmenlerimiz tarafından ve interaktif bir şekilde yapılacaktır. Öğrencilerimiz bu sayede okulda öğrendiklerini pekiştirecek ve tam bir öğrenme sağlamış olacaklar. Ayrıca okulumuzda 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine sınav ağırlıklı bir programda uygulanacaktır. “Hüma Akademi” ders videoları ve canlı ders anlatım birimimiz de bünyemizde hali hazırda kurulmuş durumdadır. Nisan ayından itibaren LGS, TYT ve AYT hazırlık çalışmalarında tüm öğrencilerimize hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

huma-okullari--(4).jpg

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI“

Hüma Okulları, Konya’da İngilizce hazırlık sınıfı bulunan ilk ve tek eğitim kurumudur” diyen Birekul,  “Sekizinci sınıfta liseye geçişte, bir yıl boyunca İngilizce eğitimi veriyor ve bu eğitimi konuşma pratiği uygulamalarıyla zenginleştiriyoruz. İngilizceyi doğal öğrenme formasyonu içinde yaşayarak öğretiyoruz. Haftalık 25-30 saat olarak belirlediğimiz İngilizce ders programının yanında, Almanca ve müfredat derslerini de ek olarak veriyoruz” ifadelerini kullandı.

huma-okullari--(6).jpg

“IB ULUSLARARASI BAKALORYA”

Hüma Okulları olarak “dünya insanı” yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Birekul, öğrencilere çift diploma imkanı sağlayan tüm dünyada en yetkin, en akılcı ve en işlevsel eğitim programları olarak kabul edilen “IB Uluslararası Bakalorya” programını da hayata geçirdiklerini söyledi. Birekul, “Amacımız; öğrencilerin araştırma yapma, yazma, bağımsız ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu diplomaya sahip olan öğrencilerin üniversiteye girerken ciddi ayrıcalıkları olacaktı” değerlendirmesinde bulundu.Bu ay itibari ile kayıtları başlayan Hüma Okulları, eğitimde sınırları zorlayarak 2019-202 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlıyor.Ferit Hepokur-Memleket