Hulusi Kentmen, 29 Aralık'ta anılacak

Hulusi Kentmen, 29 Aralık'ta anılacak

İSTANBUL (AA) - Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Hulusi Kentmen, ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle 20 Aralık'ta düzenlenen bir törenle anılacak.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nden...

İSTANBUL (AA) - Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Hulusi Kentmen, ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle 20 Aralık'ta düzenlenen bir törenle anılacak.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kadıköy'deki dernek genel merkezinde gerçekleşecek törene, Filiz Akın, Tarık Akan, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Emel Sayın gibi ünlü isimlerin katılması bekleniyor.

Törende, heykeltıraş, ressam ve sanat yönetmeni Talat Doğanoğlu'nun birebir ölçüde yaptığı hiperrealist Hulusi Kentmen heykeli, sanatçının 1956 model Ford marka üstü açık aracının yanında sergilenecek.

Kentmen'in torunu Melek Kentmen'in yaptığı ve üzerinde Hulusi Kentmen'in fotoğraflarının bulunduğu kurabiyeler, günün anısına konuklara ikram edilecek.

- Hulusi Kentmen kimdir?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Hulusi Kentmen, 20 Ocak 1912'de Bulgaristan'da doğdu.

Deniz Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yapan Kentmen, emekli olduktan sonra, 1942'de oyunculuğu başladı. Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmde baba, komiser, bahçıvan, hakim gibi roller üstlenen sanatçı, 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı.

Türk sinemasının sevilen isimlerinden sanatçı, 20 Aralık 1993'te, 81 yaşında böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı