Hükümlüler "helal gıda sertifikalı" mantı üretiyor

Hükümlüler "helal gıda sertifikalı" mantı üretiyor

Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü kadınların ürettiği "Helal Gıda Sertifikası"na sahip mantıları özellikle kamu kurum ve kuruluşları talep ediyor

ANKARA (AA) - Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü kadınların ürettiği ve "Helal Gıda Sertifikası"na sahip mantılar talep görüyor.

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, cezaevlerindeki işyurtlarında 180 farklı iş alanında hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Meslek eğitimleri alan hükümlülerin daha sonra üretime katıldığını ifade eden Atan, psikososyal çalışmalarla hükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığını vurguladı.

Murat Atan, Sincan Kadın Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesindeki atölyede kadın hükümlülerin mantı yaptığını söyledi.

Geçen yıl atölyede 19 ton mantı satıldığını anlatan Atan, kadın hükümlülerin üretime katılarak mesleki tecrübe de kazandığını kaydetti.

Ürünlerin, başta Yargıtay, Danıştay, TRT ve BOTAŞ olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşundan talep gördüğünü aktaran Murat Atan, mantıların Başkanlıklarına bağlı satış ofislerinde satışa sunulduğunu da dile getirdi.

Adalet Bakanlığı yemekhanesinin menüsünde de mantının yer aldığını belirten Atan, hijyen kurallarına uygun olarak üretilen mantıların "Helal Gıda Sertifikası"na da sahip olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :