Hükümlü ve yükümlülere terapi hizmeti sunulacak

Hükümlü ve yükümlülere terapi hizmeti sunulacak

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kamu Hastaneleri Birliği'nce hazırlanan protokol kapsamında hükümlüler, denetimli serbestlik yükümlüleri ile suçtan zarar görmüş mağdurlara tedavi ve terapi hizmeti verilecek- Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: - "Bu proto

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kamu Hastaneleri Birliği'nce hazırlanan protokol kapsamında hükümlüler, denetimli serbestlik yükümlüleri ile suçtan zarar görmüş mağdurlara tedavi ve terapi hizmeti verilecek.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende, hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve suçtan zarar gören mağdurların psikiyatrik ihtiyaçları doğrultusunda tetkik, tedavi ve terapi hizmetleri verileceğini söyledi.

Protokolün Türkiye'ye örnek olacağına inandığını bildiren Yavuz, bu tür çalışmaları önemsediklerini ifade etti.

Protokol kapsamında ceza infaz kurumlarından tahliye olmuş hükümlüler, denetimli serbestlik yükümlüleri ile suçtan zarar gören mağdurlara terapi hizmeti sunulacağını anlatan Yavuz, "Bu protokol gerçekten çok önemli. Hükümlü, yükümlü ve mağdurların ciddi bir ihtiyacı olan terapi hizmetini onlara ücretsiz sunacağız. Ceza infaz kurumlarından tahliye olmuş, hükümlü, yükümlü ve mağdurlar haftanın belirli günleri ve saatlerinde Devlet Hastanesine giderek psikiyatri hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar. Bu protokol Türkiye'de ilk kez uygulanacak ve örnek olacaktır." şeklinde konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç de bu tür sosyal sorumluluk projelerinin önemine işaret ederek, hükümlü, yükümlü ve suçtan zarar gören mağdurlara en iyi şekilde hizmet edeceklerini kaydetti.

Genç, hükümlü, yükümlü ve mağdurları topluma kazandırmak için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yavuz ve Genç, protokolü imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :