Hükümetten ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına sert tepki!

Hükümetten ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına sert tepki!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin dün 27 Mayıs ile ilgili yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ yaptığı açıklamada, "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur" ifadesini kullandı. 
 
Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan yönetimindeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) seçimle işbaşına gelen ancak darbe ile devrildikten sonra idam edilen Adnan Menderes'in idamını meşru gören bir paylaşım yapmıştı.
İçişleri Bakanlığı darbeyi övüp, meşturalaştıran bu paylaşım sonrası ADD hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ TRT'ye yapılan saldırı içinse "Onlar demokrat geçiniyorlar, 'Biz gelirsek medya daha özgür olur.' diyorlar ama görüyorsunuz daha gelmeden medyanın sesini kısmak için kaba kuvvete başvuruyorlar." sözleri ile tepki gösterdi. 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecine ilişkin iddialarına yanıt veren Bozdağ, "ABD'ye kükreyeceğine Türkiye'ye kükrüyor, ABD'den bilgi, belge veri isteyeceğine, onların dediğine kayıtsız şartsız inanıyor, Türkiye'den bilgi belge istiyor." dedi.