HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

"Bizi kendi içimizdeki sorunlarla uğraştırırlarken, nasıl Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin için saflarımızı birleştireceğiz. Bir araya gelemeyelim diye sürekli bizi meşgul ediyorlar"

GAZİANTEP (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bizi kendi içimizdeki sorunlarla uğraştırırlarken, nasıl Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin için saflarımızı birleştireceğiz. Biz bir araya gelemeyelim diye sürekli bizi meşgul ediyorlar." dedi.

Yapıcıoğlu, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen 2. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, ABD başta olmak üzere dış güçlerin İslam dünyasını karıştırdığını belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına en büyük tepkilerden birini kendilerinin verdiğini savunan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece HÜDA PAR'ın gençleri değil, ümmetin gençleri buna izin vermeyecek. Birkaç gün önce Kudüs tekrar bizim gündemimizden düştü. Amerika'daki yolsuzluk davası, İran'daki eylemleri konuşmaya başladık. Zalim Esed tarafından, çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Doğu Guta'ya sadece dün 40'tan fazla hava saldırısı düzenlendi. Yemen'de çocuklar açlıktan ölmeye devam ediyor. Bir taraftan zalim Amerika, onun başındaki kibir abidesi, Pakistan'a da diş bilemeye başladı. Ne diyor Trump, 'terörle mücadele konusunda, kendileriyle mücadele etmiyormuş. Onun 'terörist' dediklerinin bir kısmına 'terörist' demiyormuş."

- "Suriye bizim iç meselemiz, Amerika niye çözüyor"

Yapıcıoğlu, Suudi Arabistan'da 11 prensin daha tutuklandığını ve kendi içlerinde birbirine düştüklerini bildirdi.

Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Bizi kendi içimizdeki sorunlarla uğraştırırlarken, nasıl Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin için saflarımızı birleştireceğiz. Bir araya gelemeyelim diye, sürekli bizi meşgul ediyorlar. Bizi meşgul ederken de her birimizin farklı bir zayıf noktasını bulmuşlar. Yumuşak karnımızdan vuruyorlar. Diyoruz ki ey İslam ülkelerinin yöneticileri, eğer siz emperyalizmin, siyonizmin içinize karışmasını istemiyorsanız, ellerini, burunlarını sizin iç işlerinize karıştırmalarını istemiyorsanız yapacağınız şeyler bellidir. Suriye karışırken söyledik. Ümmetin iç meselelerine emperyalistleri dahil etmeyin. İç meselelerinizi kendiniz çözün. Başkasına havale etmeyin. Aradan 5 yıl geçtikten sonra bizim söylediklerimizi tekrar etmeye başladılar. Suriye bizim iç meselemiz, Amerika niye çözüyor. Bir araya gelip çare bulun demiştik."

Tek listenin oylandığı kongrede, Mehmet Nakşi Erat il başkanlığına yeniden seçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :