HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

"Siyasetçilere şunu söylüyorum; taban sakin, bu tabanı kızıştırmayın, birbirine karşı kışkırtmayın, şu muhakkak ki referandum sonucunda 'evet' de 'hayır' da çıksa biz toplum olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz"

İZMİR (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması sürecinde siyasetçilerin "evet" ve "hayır" oylarını destekleyenleri kışkırtmamasını istedi.

Yapıcıoğlu, halk oylaması çalışmaları kapsamında İzmir'de bir restoranda partililerle bir araya geldi.

Türkiye'nin en sıcak gündeminin referandum olduğunu, partilerinin referandumla ilgili kararlarının "evet" olduğunu anımsatan Yapıcıoğlu, anayasada öngörülen değişiklikleri yetersiz bulduklarını ifade etti.

Siyaset sahnesine çıktıkları günden bu yana hem hukuk hem siyaset literatürüne "sivil, yerli anayasa" kavramı kattıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, örf, adet, gelenek ve inançları farklı olan ülkelerin anayasasının Türkiye'ye uygulanmasının doğru olmadığını belirtti.

Yapıcıoğlu, partilerinin "evet" kararı vermeden önce 18 maddeyi iyice incelediğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Siyasetin tepesindeki meslektaşlarıma, tatlı bir rekabet içerisinde olmamız gereken siyasetçilere şunu söylüyorum; taban sakin, bu tabanı kızıştırmayın, bunları birbirine karşı kışkırtmayın. Şu muhakkak ki referandum sonucunda evet de çıksa hayır da çıksa biz toplum olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz, hayat devam edecek. Birilerinin söylediği gibi ne hayır çıksa Türkiye batmış olacak ne de evet çıksa Türkiye batmış olacak, her iki halde de Türkiye yoluna devam edecek. Ama bize göre evet çıkarsa Türkiye hayıra göre daha iyi durumda olacak, fark sadece bu kadar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :