HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

"Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır. Ancak tutuklu tedbirine başvurulmasının zorunlu olduğu haller de vardır. Böyle bir hal var ise ona diyecek bir şey yoktur"

ISPARTA (AA) - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, "Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır. Ancak tutuklu tedbirine başvurulmasının zorunlu olduğu haller de vardır. Böyle bir hal var ise ona diyecek bir şey yoktur." dedi.

Yapıcıoğlu, Isparta'da bir kafede düzenlediği basın toplantısında, bugünlerde İslam ümmetinin bir ayrışmaya girdiğini, insanların birbirine sırt çevirdiğini söyledi.

Suriye'de, Arakan'da ve birçok İslam coğrafyasında Müslümanların öldürüldüğünü hatırlatan Yapıcıoğlu, bu coğrafyalarda kan ve gözyaşının olmasının Müslümanların birbirine sahip çıkmaması ve birbiriyle uğraşmasından kaynaklandığını anlattı.

Yapıcıoğlu, başkanlık sisteminin de içerisinde yer aldığı yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktardı. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla MHP'nin AK Parti ile belli konularda uzlaşı sağladıklarını gördüklerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Allah, bu çalışmaların sonucunu hayırlı etsin. Biz ortaya çıkacak metnin memleket için hayırlı olduğunu düşünürsek, bu değişikliği parti olarak destekleyeceğiz. Eğer memleketin hayrına olmadığı kanaati oluşursa tavrımızı koyacağız." diye konuştu.

HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına da değinen Yapıcıoğlu, kendisinin bir hukukçu olduğuna, yıllarca ceza avukatlığı yaptığına dikkati çekti.

"Asıl olan tutuksuz yargılanma olmalıdır. Eski tabirle beraatı zimmet asıldır. Peşinen kimseyi suçlu ilan etmek doğru değildir." diyen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Tutuklama bir tedbirdir. Herhangi bir suç şüphesi altında olan kişinin kaçmasını önlemek veya delillerin karartılmasını önlemek için. Şu anda tutuklu bulunan milletvekillerinin dosyalarında tam olarak ne var, neyle suçlanıyorlar, bunu henüz bilmiyoruz. Dosyanın içeriğinden haberdar değiliz.Türkiye'de bazı suçlarda tutuklama bir tedbir olarak değil, bir infaz olarak uygulanıyor. Bu yanlış. Herkes için, sadece milletvekilleri için değil, asıl olan tutuksuz yargılama olmalıdır. Ancak tutuklu tedbirine başvurulmasının zorunlu olduğu haller de vardır. Böyle bir hal var ise ona diyecek bir şey yoktur."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı