Hububatçılar ihracatı yüzde 18 artırdı

Hububatçılar ihracatı yüzde 18 artırdı

GAİB Başkanı Altunkaya:- "Bir önceki yılın ağustos verilerine göre bu yıl yüzde 18'lik bir artış görüldü. Üyelerimiz 2016 yılının ilk 7 ayındaki ihracatı toplam 1 milyar 267 milyon 353 bin dolar olarak gerçekleştirmiştir"

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, geçen yılın 8 ayına oranla bu yıl yüzde 18 oranında ihracatta artışın gerçekleştirildiğini bildirerek, 1 milyar 267 milyon 353 bin dolar hububat ihracatı yaptıklarını belirtti.

GAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Altunkaya başkanlığında toplanan birlik üyeleri, gündemle ilgili sorunları değerlendirerek izlenecek yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda birliğe bağlı üyelerin 1 Ocak 2016 ila 22 Ağustos 2016 arasında gerçekleştirilen ihracata ilişkin değerlendirmenin yapıldığı toplantıda, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta artış olduğu vurgulandı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Altunkaya, şunları kaydetti:

"Bir önceki yılın ağustos verilerine göre bu yıl yüzde 18'lik bir artış görüldü. Üyelerimiz 2016 yılının ilk 7 ayındaki ihracatı toplam 1 milyar 267 milyon 353 bin dolar olarak gerçekleştirmiştir. Ağustos ayının ilk 22 günü baz alındığında ise bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 18'lik bir artış söz konusudur. Elbette birliklerimiz ve üyelerimiz sektörel ihracatımızın artırılması için el birliği içerisinde çalışmaları sürdürmeye devam etmektedir. Yıl sonuna kadar bir önceki yılın ihracat rakamlarını önemli oranda aşmayı planlıyoruz."

GAİB'in 141 ülkeye ihracat yaptığını aktaran Altunkaya, "Ülke grupları bazında bakıldığında 854 milyon 127 bin dolarlık ihracatla Ortadoğu ülkelerinin ilk sırada yer aldı. Bunu 220 milyon 695 bin dolarla Afrika ülkeleri takip etti. Üçüncü sırada ise 17 milyon 967 bin dolarla Asya ülkeleri bulunuyor. " ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :