Hububat üreticisine "kımıl" uyarısı

Hububat üreticisine "kımıl" uyarısı

Beyşehir ilçesinde, hububat üreticisine "kımıl" uyarısında bulunuldu.Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçedeki...

Beyşehir ilçesinde, hububat üreticisine "kımıl" uyarısında bulunuldu.

Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçedeki kışlakların büyük bölümünde kımıl inişlerinin başlaması nedeniyle çiftçilere takip uyarısı yapıldı. Hububat ekili alanlarda toplu inişlerin hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini aktaran yetkililer, şu bilgileri verdi:

"Toplu inişler olduğu takdirde derhal kurumumuza haber verilmelidir. Kımıl inişleri nedeniyle kurumumuz teknik ekiplerince sürveyler titizlikle yürütülmektedir. Çiftçilerimizin de kendi hububat ekili tarlalarında toplu inişleri hassasiyetle takip etmesi, toplu iniş gözlediğinde ilçemiz müdürlüğüne haber vermeleri önem arz etmektedir. Kımıl  mücadelesi, Yönetimli Çiftçi Mücadelesi şeklinde yürütüldüğünden, ilaçlı mücadelenin gerekli olduğu alanlarda çiftçilerimiz, kımıla etkili ilaçlardan herhangi birini reçete ile temin ederek kendi imkanları ile mücadele yapacaktır. Mücalete aleti olmayan üreticilerimize ise alet yardımı yapılacaktır. Gerekli olduğu halde ilaçlama yapmayanlar hakkında ise tarafımızca tutanak tanzim edilecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı