Hububat müdahale alım fiyatı, çiftçinin yüzünü güldürdü

Hububat müdahale alım fiyatı, çiftçinin yüzünü güldürdü

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Şaylan: "Fiyatlar çok güzel, bu yıl hububat üreticimizin yüzü güldü"- Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı: "Trakya'da son 50 yılın en yüksek verimini alan çiftçimizin yüzü müdahale alım fiyatlarıyla bir kez daha güldü. Açık

KIRKLARELİ (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) açıklanan hububat müdahale alım fiyatı, Trakya'da çiftçinin yüzünü güldürdü.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, çiftçinin beklediği hububat müdahale alım fiyatının açıklanmasının çiftçileri heyecanlandırdığını söyledi.

TMO tarafından Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday alım fiyatının bu yıl için ton başına 910 lira olarak belirlendiğini anımsatan Şaylan, "Fiyatlar çok güzel, bu yıl hububat üreticimizin yüzü güldü. Geçen yıla oranla fiyatlarda güzel bir artış yapılmış. Çiftçimizin önemsenmesini gerçekten olumlu buluyoruz." şeklinde konuştu.

Buğdayda verim ve kalitenin de bu yıl yüksek olduğunu vurgulayan Şaylan, hububat hammaliyet ücretinde bu yıl TMO tarafından ödenecek olmasının çiftçiyi rahatlatacağını kaydetti.

Rekoltede bu yıl yüzde 30 artış yaşandığını aktaran Şaylan, "Bu yıl çok güzel bir sezon geçirdik. Hububat alım fiyatları da tam zamanında açıklandı. Çiftçimiz gerçekten bu yıl çok mutlu. Devlet yetkililerine teşekkür ederiz." dedi.

- Son 50 yılın en yüksek verimi

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ise açıklanan hububat alım fiyatlarını son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Bu yıl çiftçinin yüzünün her yönden güldüğüne işaret eden Saygı, açıklanan fiyatlar ile çiftçinin kendisini bir kez daha önemli hissettiğini aktardı.

Çiftçilerin yüzlerinin uzun yıllardır bu şekilde gülmediğini dile getiren Saygı, şunları kaydetti:

"Fiyatlar ancak bu kadar olabilirdi. Geçen yıla göre ciddi bir iyileştirme yapılmış. Çiftçimiz gerçekten çok mutlu. Trakya'da son 50 yılın en yüksek verimini alan çiftçimizin yüzü müdahale alım fiyatlarıyla bir kez daha güldü. Açıklanan 910 lira müdahale fiyatı, son derece güzel. Bu yıl yağışlar zamanında oldu. Yağışlar nedeniyle verim ve kalitede ciddi bir artış oldu. Benim yaşım 58, ben bugüne kadar böyle bir verim ve kalite görmedim diyebilirim. Dönüm başına 700-800 kilogram biçim yapıyoruz."

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da, açıklanan hububat fiyatlarının güzel olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :