HSYK üyesi Işık iddiaları reddetti

HSYK üyesi Işık iddiaları reddetti

Soruşturma kapsamında tutuklanan HSYK üyesi Işık:- "HSYK üyeliğine FETÖ/PDY destekli seçilmedim. Danıştay'da çalıştığım arkadaşlar benim aday olmamı istediler, desteklediler. Beni herkes destekledi. FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin destekleyip desteklemediği

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan HSYK Üyesi Şaban Işık, "HSYK üyeliğine FETÖ/PDY destekli seçilmedim. Danıştay'da çalıştığım arkadaşlar benim aday olmamı istediler, desteklediler. Beni herkes destekledi. FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin destekleyip desteklemediğini bilmiyorum." dedi.

Işık, savcılık ifadesinde, liseyi Balıkesir'de, üniversiteyi Ankara'da okuduğunu, tek başına ya da bekar evlerinde kaldığını, bu evlerin cemaat evi niteliğinde olmadığını söyledi.

Danıştay'da tetkik hakimi olarak göreve başladığını, kıdemli tetkik hakimi ve üye olduğunu anlatan Işık, 2014'te HSYK üyeliğine seçildiğini hatırlattı.

Işık, "HSYK üyeliğine FETÖ/PDY destekli seçilmedim. Danıştay'da çalıştığım arkadalar benim aday olmamı istediler, desteklediler. Beni herkes destekledi. FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin destekleyip desteklemediğini bilmiyorum." diye konuştu.

Yargıda Birlik Platformu'nun adayı olmadığını ve bu oluşumu o dönem beğenmediğini ifade eden Işık, Danıştay'da çok çalıştığı için HSYK'ya seçildiğini ileri sürdü. Çocuklarından birinin kısa süre "cemaatin" dershanesine gitmiş olabileceğini, tam hatırlamadığını belirten Işık, çocuklarının cemaat evlerinde kalmadıklarını söyledi.

Işık, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu bildirilen kişilere hiçbir zaman para yardımı yapmadığını, bu amaçla kimsenin kendisinden para talep etmediğini, BDDK'nın tasarrufları sonrasında Bank Asya grubuna herhangi bir para yatırmadığını belirtti.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz günü İstanbul'da bulunduğunu, akşam saat 21.00 sıralarında evine döndüğünü anlatan Işık, HSYK'dan toplantı yapılacağına dair mesaj geldiğini, ancak toplantının iptal edilmesi nedeniyle evinden çıkmadığını, gözaltına alınana kadar Ankara'da olduğunu bildirdi. Işık, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bu darbeye ilişkin olarak bana herhangi bir kimse tarafından görev verilmedi, teklif edilmedi. 2014 yılı HSYK seçimlerinde kendim idari yargıda HSYK adayı olduğum için seçilmem hususunda çalışmalar yaptım. O tarihte Yargıda Birliği destekleyenlerden de oy aldım. Şu anki HSYK ile yaptığım çalışmalarda, çok sayıda muhalefet şerhim oldu. O da benim genel yapımdan kaynaklı muhalefet şerhleridir. Şu anki HSYK ile uyumlu bir çalışmam olmadı. Yargı imamı olduğu iddia edilen Ahmet Can, Osman Karakuş ve Abdülkadir Aksoy'u tanımıyorum. Bu kişilerle irtibata geçmedim. Benim mesleki terfilerim genel mümtaz olarak gerçekleşti. Mümtaz olmasa kıdemli olamazdım. Ben FETÖ/PDY örgütü olduğunu, son HSYK seçiminden sonraki süreçte öğrendim. Bu şahıslarla irtibatım olmadı."

Işık, görev yaptığı HSYK 3. Dairesinin son dönemde, paralel yapıyla birlikte hareket ettiği belirtilen bazı hakim ve savcılar hakkında verdiği soruşturma ve inceleme kararlarına muhalif kaldığına işaret ederek, "Bu son süreçte, en çok üzülenlerden biriyim. Son olaylar nedeniyle bunu yapanlara lanet okuyorum. Benim HSYK adaylığım, önceki görevdeki tavrımın, çevremden desteklenmesinden dolayıdır. Ben FETÖ/PDY örgüt üyeliğini kabul etmiyorum. Yapmış olduğum işlemler nedeniyle de darbeye zemin oluşturduğumu düşünmüyorum. HSYK'nin beni neden hemen görevden aldığını bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Asker tanıdıkları bulunduğunu belirten Işık, bunlar arasından gözaltında bulunan olup olmadığını bilmediğini söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :