HSYK seçimine doğru

HSYK seçimine doğru

AK Parti Denizli İl Başkanı Örki: "Bu mesele (HSYK seçimleri), devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirme amacından kurtarılmalıdır ve milletin özüne, milletin dediklerine kulak verilmelidir"

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinin, devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirme amacından kurtarılması gerektiğini belirterek "Her kim iş başına gelirse gelsin bu mesele siyasi çekişme alanından çıkartılmalıdır" dedi.

Örki, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yargı alanında tespit edilen sıkıntıların çözümü için 12 Eylül 2010'da referandumla HSYK'da düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

HSYK seçimlerinin her nedense AK Parti ile özdeşleştirilmeye çalışılan bir seçim haline getirildiğini belirten Örki, "Hiç beklemediğimiz ve istemediğimiz bir mecraya doğru sürüklenmeye başladı. HSYK seçimleri milletimiz için çok önemli olan bir seçimdir. Zira siyasetten umduğunu bulamayanların kendi menfaatlerini korumak için müracaat ettikleri, ilk planda akıllarına gelen yerdir yargı. Yargı bağımsızlığı kisvesi altında yargının tarafsızlığını kaybettirip kendilerine uygun kararların çıkartılmasını sağlamaya çalışırlar ve bu vesileyle de bir vesayet ortaya çıkarmaya gayret ederler" diye konuştu.

Örki, vesayet odaklarının zincirini kırmaya çalışırken çok hızlı bir şekilde yeni bir vesayet zincirinin oluşmaya başladığını gördüklerini kaydederek, "Özellikle son birkaç yılda bir vesayetten kurtulurken bir başka vesayetin, paralel vesayetin doğmaya başladığını gördük" dedi.

CHP ve MHP'nin vesayetin doğuşuna sadece baktığını, krizden beslendiklerini savunan Örki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü kriz onlar açısından bir menfaat vesilesi olarak görülüyor ve dolayısıyla şu anda HSYK seçimlerinin sürüklenmiş olduğu mecraya sessiz kalıyor olmaları, bu krizden medet umuyor olmalarıdır. Açıkçası CHP ve MHP paralel anlayıştan medet umacak seviyede acziyet içine düşmüştür. İnşallah önümüzdeki süreç, milletin menfaatine olacak şekilde HSYK açısından şekillenecektir. Her kim iş başına gelirse gelsin bu mesele bir siyasi çekişme alanından çıkartılmalıdır. Bu mesele, devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirme amacından kurtarılmalıdır ve milletin özüne, milletin dediklerine kulak verilmelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı