HSYK ek ihtisas mahkemeleri belirledi

HSYK ek ihtisas mahkemeleri belirledi

HSYK 1. Dairesi, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü yoğunluğu nedeniyle ek ihtisas mahkemeleri belirlenmesini kararlaştırdı

ANKARA (AA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü yoğunluğu nedeniyle, ek ihtisas mahkemeleri belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan HSYK kararında, 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun uyarınca daireler arasındaki iş dağılımının HSYK tarafından belirlenebildiği hatırlatıldı.

TMK kapsamına giren suçlara ilişkin davalara bakmak üzere Ankara 13'üncü, İstanbul 22'nci, Şanlıurfa 5'inci ağır ceza mahkemelerinin, daha önceden belirlenmiş ihtisas mahkemelerine ilaveten ihtisas mahkemeleri olarak belirlenmesine karar verildi.

Kararda, Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinin iş yoğunluğu dikkate alındığında Şırnak 1 ve 2'nci ağır ceza mahkemelerinin de mezkur suçlar nedeniyle açılacak davalar bakımından ihtisas mahkemesi olarak belirlenmesinin karalaştırıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :