Hristiyan hacılar Kıyamet Kilisesi'ne kavuştu

Hristiyan hacılar Kıyamet Kilisesi'ne kavuştu

KUDÜS (AA) - Hristiyan hacılar, üç gün kapalı kaldıktan sonra dün sabah açılan Hristiyan dünyasının en kutsal mekânlarından biri olan Kıyamet Kilisesi'nde...

KUDÜS (AA) - Hristiyan hacılar, üç gün kapalı kaldıktan sonra dün sabah açılan Hristiyan dünyasının en kutsal mekânlarından biri olan Kıyamet Kilisesi'nde yeniden ibadet edebilmenin sevincini yaşadı.

İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'te bulunan "kiliseleri ve kiliselere ait taşınmazları vergilendirme" planını protesto etmek için kapılarını üç gün ibadete kapatan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Kıyamet Kilisesi, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'nin geri adım atmasının ardından kapılarını dün sabah açmıştı.

Dün Hristiyan hacıların akın ettiği kilisedeki durum normale döndü. Hristiyan hacılar, İsrail'in salı akşamı söz konusu vergi uygulamasına ilişkin planını askıya aldığını duyurması üzerine çarşamba günü kapılarını açmasının ikinci gününde Kıyamet Kilisesi'nde dua etti.

Hristiyan hacılar, Hristiyan dünyasının en kutsal mekânlarından biri olan Kıyamet Kilisesi'nin kapılarını kapattığı üç gün boyunca kilisenin avlusunda ibadet etmiş ve İsrail'e kızgınlıklarını ifade etmişti.

- Ne olmuştu?

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, daha önce yaptığı açıklamada, kentteki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme niyeti olduğunu açıklamıştı. Belediye, 882 kilise mülkünü vergiye bağlayacağını, yıllardır süregelen "vergiden muaf olma" durumunu kaldıracağını ve vergisi ödenmeyen mülklere el konulacağını beyan etmişti.

Hristiyan dünyasının en kutsal mekânlarından Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi de İsrail'e bağlı belediyenin kentteki kiliseleri vergiye bağlama planını protesto amacıyla pazar günü ibadete ve ziyarete kapatılmıştı.

İsrail hükümeti, salı günü yaptığı yazılı açıklamayla vergilendirme kararını askıya aldığını duyurmuştu.

Kudüs'teki yaklaşık 300 bin Filistinli nüfusun 10 ila 12 binini Hristiyan Araplar oluşturuyor.

Hristiyan hacılar Kıyamet Kilisesi'ne kavuştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :