Hrant Dink Davası'nda flaş gelişme

Hrant Dink Davası'nda flaş gelişme

Hrant Dink Davası'nın tetikçisi Ogün Samast,savcılıkta, cinayet günü Şişli'de kendisini takip eden ve polis oldukları iddia edilen 3 kişiyi görüntülerden teşhis etti.

Dink cinayetinde bazı kamu görevlilerinin ihmali olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada ikinci defa ifade veren zanlı Ogün Samast, cinayet günü kendisini takip edenlerden 3'ünü teşhis etti.

Samast, Şafak Sokak'ta kendisini izleyen 2 kişinin daha olduğunu, bu kişilerin görüntülerinin de cinayet mahallindeki Akbank kayıtlarında olduğunu belirterek, "Beni takip eden bu 2 kişinin görüntülerinin tespit edilmemesi için o kayıtların silindiğini sanıyorum" dedi. İzlendiğini anladığında Yasin Hayal'i aradığını belirten Samast'ın, Yasin Hayal'in kendisine , 'Olabilir, merak etme, onlar bizden' dediğini anlattı. Savcılık, Emniyet'e, görüntü ve beyanları göndererek 3 kişinin kimliklerinin belirlenmesini istedi.

Olay günü Şişli'de Samast'ı takip edenkişilerin polis olduğundan şüpheleniliyor. Zira Samast, Yasin Hayal'in kendisine arkalarında polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in olduğunu söylemişti. Diğer taraftan Akbank ATM'sinin kamera görüntülerinin silinmesi ile ilgili suçlanan dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan da savcılığa ifade verdi. Halen EGM Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Kutkan hakkında, suç duyurusuna rağmen savcılıkça işlem yapılmadığı iddia edilmişti.

SABAH

Etiketler :