Hrant Dink cinayeti davası

Hrant Dink cinayeti davası

Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı sanık Engin Dinç'in çapraz sorgusuna ara verilen duruşma, yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı sanık Engin Dinç'in çapraz sorgusuna devam edildi.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, 8 numaralı raporda Yasin Hayal'in görüştüğü kişinin isterse TNT bulabileceğini söylediğini hatırlatarak, "TNT resmi raporlara geçmiş. Bununla ilgili bir çalışmanız oldu mu?" diye sorduğu Dinç, "İlgili arkadaşlarım, muhtemelen değerlendirmişlerdir. Raporun sonunda değerlendirmesi vardır. Kim görüşme yaptıysa o arkadaşa sormak lazım." yanıtını verdi.

Dinç, Mahkeme Başkanı Rüzgar'ın "Hrant Dink ile ilgili bilgileri İstanbul'a verdikten sonra, İstanbul'u arayıp işlem yaptınız mı?" sorusuna, "Hrant Dink o dönem her gün televizyonlardaydı ve tehdit ediliyordu. Ben yazıyı yazdım, telefon açtım. İlla 'Şunu yapın' deme durumunda değilim." cevabını verdi.

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü sanık Reşat Altay'ın bilgilendirilip bilgilendirilmediği sorusu üzerine Dinç, personel sayısından envantere kadar yüzeysel bilgiler verildiğini ancak kendi döneminde Dink cinayeti ile ilgili bilgilendirme yapmadığını belirterek, "Ben ayrıldıktan sonraki arkadaşlarımın Dink ile ilgili bilgileri verdiklerini biliyorum. Biz bu gelişmelerle ilgili İstanbul İstihbaratına, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına bilgi geçmişiz. Benim olayları saklama amacım olsa bunları yapmam." diye konuştu.

Bu arada, çapraz sorgu esnasında Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ile Dinç arasında kısa bir tartışma yaşandı. Avukat Bakırcıoğlu'nun sorunun giriş bölümünün biraz uzun olacağını söylemesi üzerine Dinç, "Biraz hızlı okursanız, ben anlıyorum." dedi. Bunun üzerine avukat Bakırcıoğlu ise "Biz de burada bir cinayeti aydınlatmaya çalışıyoruz." diye cevap verdi. Dinç ise "Hızlı okursanız ben cevap verebilirim. Anlama kabiliyetim yüksek." dedi. Araya giren Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar da "Avukat bey, hızlı okursanız cevap verebileceğini söylüyor.'' ifadesini kullandı. Avukat Bakırcıoğlu da "Sabahleyin siz de ifadelerini hatırlattınız. Şimdi ben de hatırlatıyorum." diye konuştu.

Heyet, Dinç'in çapraz sorgusuna ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Bu arada, Dinç'in hakimlerin odalarının bulunduğu koridora açılan kapıdan duruşma salonundan çıktığı görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :