"Hoşgörü Sofrası" Müslüman ve Hristiyan vatandaşları buluşturdu

"Hoşgörü Sofrası" Müslüman ve Hristiyan vatandaşları buluşturdu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yaşayan Müslüman ve Hristiyan vatandaşlar, iftar sofrasında bir araya geldi - Gökçeada Belediye Başkanı Çetin:- "Gökçeada kendine özgü çok önemli bir coğrafya. 81 vilayetten insanların bulunduğu, aynı zamanda Rum vatandaşl

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde belediye tarafından düzenlenen program çerçevesinde 5 bine yakın Müslüman ve Hristiyan vatandaş iftar sofrasında buluştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda, "Hoşgörü Sofrası" adı altında organize edilen programda konuklara, etli türlü, bulgur pilavı, mercimek çorbası ve tulumba tatlısı ikram edildi.

Yemeğin ardından dua ve ilahiler okundu, sema gösterisi sunuldu.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdikleri Hoşgörü Sofrası'nda adada yaşayan Türk ve Rum vatandaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Adanın, Türkiye'nin en batısında bulunduğuna, dolayısıyla oruçların açıldığı son yerin de Gökçeada olduğuna işaret eden Çetin, "Gökçeada kendine özgü çok önemli bir coğrafya. 81 vilayetten insanların bulunduğu, aynı zamanda Rum vatandaşlarımızla birlikte huzur ve sükunet içinde yaşadığımız bir yer. Burada hep birlikte iftar yapmaktan dolayı mutluyuz." dedi.

İftar programına, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Metropoliti Krilyos Dragonis, İlçe Müftüsü Haydar Höyük ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :