Hopa olayları davası

Hopa olayları davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde, Hopa'da düzenlediği miting öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildi

ARTVİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde, Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlenen miting öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildi.

Hopa 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Kamil Ustabaş, Erhan Köse, Süleyman Ustabaş, Yunus Aksu, İdris Akbuyuk, Doğan Yıldız, Hüsnü Karabulut, Şükrü Nahiç, Şaban Kotil, Ferdi Şabanoğlu, Tanju Yazıcı ve Bünyamin Karabulut ile sanık avukatı Esma Topaloğlu katıldı.

Ek savunması alınan Erhan Köse, 15 gün önce kaza geçirdiğini ve olayın üzerinden uzun zaman geçtiği için hatırlamakta güçlük çektiğini ancak bahse konu suçları işlemediğini söyledi.

İdris Akbuyuk ise ek savunmasında kanunlara riayet ederek hareket ettiğini, kendisine gösterilen hiçbir görüntü ve fotoğrafta kaydının olmadığını belirtti.

Yunus Aksu, basın açıklamasının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkı yerine getirdiğini kaydederek, davanın bir an önce sonlandırılmasını ve beraatini talep etti.

Olaylarda başbakanlık koruma ekibinden Servet Erkan'ı yaraladıkları iddiası ile yargılanan sanıklar Doğan Yıldız, Ferdi Şabanoğlu ve Tanju Yazıcı ise suçlamaları reddetti.

Ferdi Şabanoğlu, kimseyi yaralamadığını aksine polisin gaz fişeğinin kendisine isabet etmesi sonucu yaralandığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :