Hong Kong’da yılda 17 milyondan fazla plastik atık denize karışıyor

Hong Kong’da yılda 17 milyondan fazla plastik atık denize karışıyor

PEKİN (AA) - Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde her yıl 17 milyondan fazla parça plastik atığın denize döküldüğü bildirildi. South China Morning...

PEKİN (AA) - Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde her yıl 17 milyondan fazla parça plastik atığın denize döküldüğü bildirildi.

South China Morning Post Gazetesi’nin Greenpeace Doğu Asya Ofisi’ne dayandırdığı haberinde, her yıl 17 milyonu aşkın plastik atığın yağmur aracılığıyla nehirlere, nehirlerden de denize taşındığı ifade edildi.

Bölgede önemli su yolu olan Tuen Mun, Shek Sheung, Yuen Long Nullah, Sheung Yue, Shan Pui ve Kam Tin nehirlerinin bu atıkların taşınmasında önemli rolü olduğu belirtildi.

Greenpeace gözlemcilerinden Chan Hall-sion, günlük nehirlere dökülen atıkları ölçmek ve hesaplamak için söz konusu nehirlerdeki atık taşınma durumlarını gözlemlediklerini ve yağmur yağmayan bir günde bile 48 bin parça atığın nehirlere döküldüğünü tespit ettiklerini ve bu sayının yağmurlu ve fırtınalı bir günde kolayca iki katına çıkabildiğini ifade etti.

Diğer yandan bu plastiklerin büyük çoğunluğunun pipet, çatal, kaşık, şişe yemek paketleri ve köpüklerden oluştuğunu kaydeden Chan, bölgedeki fast-food şirketlerin yıllık kullandıkları tek kullanımlık plastik maddeleri azaltma yönünde önlem alması gerektiğini belirtti.

Chan, Hong Kong hükümetinin plastik üreticileri için sorumluluk kampanyası başlatacağına işaret ederken, plastik hazır yemek atıkları için henüz net bir politika bulunmadığını bildirdi.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Baş Yöneticisi Carrie Lam Cheng Yuet-ngor geçen hafta tek kullanımlık plastik nesnelerin kontrol edilmesi veya yasaklanması konusunda fizibilite çalışması yapacaklarını açıklamış, çalışmanın 2020 gibi tamamlanmasını plandıklarını vurgulamıştı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :