Hollande'dan Rusya'ya veto eleştirisi

Hollande'dan Rusya'ya veto eleştirisi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Rusya'nın BMGK'da Halep'e ilişkin karar tasarılarını veto etmesinin, Esed rejiminin savunmasız sivillere yönelik faaliyetlerini kolaylaştırdığını savundu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) oylanan Suriye hakkındaki karar tasarılarına sistematik blokaj uygulamasını eleştirerek, Rus yönetiminin bu tutumunun, Esed rejiminin sivil halka yönelik yıkıcı faaliyetlerine destek olduğunu belirtti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransa Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyinin toplandığı belirtildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'un toplantıdaki, "Rusya'nın BMGK'da sistematik veto uygulamasını eleştirerek, bu tutumun Esed rejiminin özellikle Halep'te savunmasız sivil halkı hedef alan faaliyetlerine destek olduğu yönündeki sözlerine yer verildi.

Halep'teki dramatik insani duruma dair iki karar tasarısının Rusya tarafından veto edildiği hatırlatılan açıklamada, Hollande'ın sistematik hale gelen bu vetolara tepki gösterdiği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca Musul ve Rakka'nın kuzeyindeki son gelişmeler, Akdeniz ve Ortadoğu'daki Fransız birliklerinin durumu, Libya'daki gelişmelerin ele alındığı bildirildi. 18 ay DEAŞ kontrolünde kalan Sirte'nin geri alınmasından memnuniyet duyulduğu ifade edilen açıklamada, Noel ve yeni yıl döneminde Fransa'daki güvenlik ve terör tehditlerine karşı alınan önlemlerin de değerlendirildiği bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :