Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Suriyelilerin kurduğu bazı STK'ların üyeleri, Hollanda'nın tavrını, ülkenin İstanbul'daki başkonsolosluğu önünde kınadı- Bayır Bucak Türkmenleri Koordinatörü Hafez:- "Hollanda'nın tavrını kınıyoruz. Bir tek Türkiye kale gibi arkamızda duruyor. Şimdi bu ka

İSTANBUL (AA) - Suriyelilerin kurduğu bazı sivil toplum kuruluşları (STK), Hollanda'nın skandal tavrını, ülkenin İstanbul'daki başkonsolosluğu önünde kınadı.

Eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı ve Bayır Bucak Türkmenleri Koordinatörü Semir Hafez, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Bayır Bucak Türkmenleri, Suriyeli Hanımlar Topluluğu ve Suriyeli Akademisyenler Derneği üyeleri adına yaptığı açıklamada, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi.

Dernekler olarak Türkiye'nin yanında yer almak ve Hollanda'nın yaptığı yanlışı dile getirmek için başkonsolosluğun önünde toplandıklarını belirten Hafez, "Hollanda'nın yapmış olduğu bu hareketi kınıyoruz. Onların demokratik bir yaşam içinde olduğunu zannediyorduk. Bu davranışları bizim için çok şaşırtıcı oldu." dedi.

"Acaba Türkiye'nin güçlenmesinden korktukları için mi böyle davranıyorlar?" diye soran Hafez, Hollanda'nın Türkiye'de faaliyet gösteren pek çok firması olduğunu, iki ülkenin geçmişte büyük bir iş birliği içinde iyi ilişkiler geliştirdiğini hatırlatarak, olup bitenlere şaşırdıklarını vurguladı.

Bu anlayışın anlaşılamadığını dile getiren Hafez, "Türkiye'nin bir bakanının uçağının inmesine müsaade etmiyorlar ve bir bakanın ise elçiliğe girmesine izin vermiyorlar. İnsanların üzerine köpekleri saldırtmaları bizi çok şaşırttı. Bu bizi çok üzdü. Çok iyi dostluk kurulurken, birden bire dönüş yaparak düşmanlık sergilenmesi Suriyeliler için çok korkuya yol açtı. Bir tek Türkiye kale gibi arkamızda duruyor. Şimdi bu kaleye saldırıyorlar. Onun için bütün gücümüzle Türkiye'nin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Hollanda'nın Türkiye'den özür dilemesini ve yapılanların karşılıksız bırakılmamasını beklediklerini ifade eden Hafez, bütün güçleriyle Türkiye'nin yanında olduklarını ve atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından başkonsolosluk binası önünden ayrıldı.

- Başkonsolosluk çatısında inceleme

Bu arada, üç konsolosluk görevlisi, dün Hollanda Başkonsolosluğundaki bayrağın bina içerisinden biri tarafından indirilerek yerine Türk bayrağı çekilmesine ilişkin, başkonsolosluk çatısında incelemede bulundu.

Ayrıca konsoloslukta vize işlemlerinin durdurulduğu, sadece telefonla acil durumlar konusunda hizmet verildiği öğrenildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :