Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Moritanyalı siyasiler ve uzmanlar, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal tavrını eleştirdi

NOVAKŞOT (AA) - Moritanyalı siyasiler ve uzmanlar, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını eleştirdi.

Ülkedeki 14 siyasi partiyi çatısı altında toplayan Ulusal Demokratik ve Birlik Forumu yöneticilerinden Ec Veled Eddi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın skandal tutumunu, "Türkiye'nin kalkınmasının önüne geçmek için yapılan tuhaf bir engelleme" olarak nitelendirdi.

Eddi, tansiyonu yükselten bu tavrın aynı zamanda bazı Avrupa ülkelerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimini desteklediğinin apaçık bir delili olduğunu söyledi.

Demokratik olduğunu iddia eden bir ülkenin, bu şekilde davranmasının "delilik" olduğunu kaydeden Eddi, "Avrupa, demokrasisinin gerçek olmadığını, Türkiye ise mücadelesini ve değerlerini koruma gücünü ispatladı." ifadesini kullandı.

Moritanya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde araştırmacı Muhtar Veled Nafi ise Türkiye'nin bu krizden güçlü bir şekilde çıkacağını vurguladı.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrı ile uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini belirten Nafi, Türkiye'nin ilerleyişinin, bazı Avrupa ülkelerinde endişeye neden olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Muhalif partileri çatısı altında toplayan Demokratik Muhalefet Partileri Kurumu lideri Hasan Veled Muhammed de Batı'nın kinci ve saldırgan tutumuna karşı Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek "Hollanda'nın skandal tutumu, Avrupa'nın çirkin yüzünü ve Batı'nın sahte demokrasisini ortaya çıkardı. Batı, Türkiye'den korkuyor. Çünkü ekonomisi kalkınan ve kararlarında bağımsız bir ülke istemiyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :