Hollanda'nın Ankara Büyükelçisinden ATO'ya ziyaret

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisinden ATO'ya ziyaret

ATO Başkanı Bezci: - "(Hollandalılar) Ankara’dan ev ve ofis satın alıp işlerinizi çok rahatlıkla yürütebilirsiniz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Hollandalıların Ankara’dan ev ve ofis satın alıp işlerini çok rahatlıkla yürütebileceğini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij, Bezci’yi makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Rij, ziyarette yaptığı konuşmada, büyükelçilik görevine atanmasının ardından Ankara’yı tanımak için ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade ederek, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu, Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımların en büyüğünün Hollanda’dan geldiğini kaydetti. Rij, Hollanda ile Türkiye arasındaki ticaretin de arttığını bildirerek, iki ülke arasındaki ticaretin sadece Ankara ve İstanbul ile sınırlı olmadığını, diğer illerden de ticaret yapıldığını vurguladı.

Bezci ise Hollanda’nın pek çok açıdan örnek bir ülke olduğuna dikkati çekerek, deniz seviyesinin altındaki bölgelerde, sorun olmadan yaşamı sürdürmek için aldıkları önlemlerin ve uygulanan teknolojinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Ankara ve ATO hakkında bilgi veren Bezci, Hollanda ile ticaretin daha da gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Bezci, Ankara’nın coğrafi konumunun Çin ve ABD ile aynı gün içinde iletişim kurma şansı sağladığına işaret ederek, "Bu durum, ticarette bir avantajdır. Ankara’dan ev ve ofis satın alıp işlerinizi çok rahatlıkla yürütebilirsiniz. Aynı gün içinde Çin’den mal alıp ABD’ye satışınızı yapabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :