- Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Keller:

- Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Keller:

"Hollanda, Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımda birinci ülke. Bu da bize gösteriyor ki Hollanda firmaları Türkiye'deki ekonomik ortama güveniyorlar"

ADANA (AA) - Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, ülkesinin Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımında birinci ülke olduğunu belirterek, "Bu da bize gösteriyor ki Hollanda firmaları Türkiye'deki ekonomik ortama güveniyorlar" dedi.

Keller, Hollandalı iş adamlarıyla kente gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, bir otelde düzenlenen Hollanda - Türkiye İş Turu resepsiyonunda konuştu.

Bölgede kamu ve özel sektörde görüşmeyi planladıkları herkesle görüştüklerini aktaran Keller, ilk defa bu şekilde bir ticari heyetle Adana'ya geldiklerini ifade etti.

Bu temaslarının uzun süreli bir ilişkiyle dönüşeceğini belirten Keller, "Hollanda, Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımda birinci ülke. Bu da bize gösteriyor ki Hollanda firmaları Türkiye'deki ekonomik ortama güveniyorlar. Gelecek yıllarda da Adana bölgesindeki Hollanda yatırımlarını daha da artırmayı ümit ediyoruz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Hollanda heyetinin ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Göreve geldikten sonra, yaklaşık 8 ay önce Hollanda ile bazı konularda işbirliği yapmak üzere temasları olduğunu anlatan Sözlü, "Hollanda, laleler ve çiçekleriyle çok ünlü. Hollanda, bu çiçekleri ülkesinde ve dünyanın farklı yerlerinde de işbirliği yaparak yetiştiriyor ve pazarlıyor. Önemli bir tarımsal bölge olan Adana ve Çukurova'da, Hollanda ile işbirliği yaparak ortak projelerle hem bizim hem Hollanda'nın lehine bazı işbirliği projeleri geliştirmek istiyoruz" dedi.

Çalışmaların henüz ticari boyuta gelmediğini, çiftçinin bitki yetiştirme kültürünü değiştirecek bir proje olduğu için zamana ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Sözlü, "Bu konuda kararlıyız, ciddi bir şekilde ilerleyeceğiz, başaracağız. Adana, Hollanda'nın çiçekçilikteki en büyük ortağı olacak" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı