Hollandalı Wilders'ın Belçika ziyaretinde 57 polisle korunması

Hollandalı Wilders'ın Belçika ziyaretinde 57 polisle korunması

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Yüksel, Hollanda'daki aşırı sağcı parti lideri Wilders'ın Belçika ziyareti sırasında alınan güvenlik tedbirlerini eleştirdi

BRÜKSEL (AA) - Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, Hollanda'daki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın Belçika'ya ziyareti sırasında çok sayıda polisle korunmasını tenkit etti.

Yüksel, Wilders’ın 17 Mart'ta Belçika’nın Gent şehrini ziyareti sırasında alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont’ın Wilders'ı korumak için 57 polis görevlendirdiğini belirten Yüksel, "Nasıl olur da bir milletvekili konumundaki ırkçı Wilders'ın özel amaçlı bu ziyaretine o kadar polis görevlendirilebilir? Bu polis sevkıyatının 14 bin avroluk faturasını neden Gent halkı ödemek zorunda bırakılıyor?" ifadesini kullandı.

Wilders için uygulanan güvenlik tedbirlerinin aşırı olduğuna dikkati çeken Yüksel, söz konusu maliyeti Wilders'ın veya Hollanda hükümetinin üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Hollanda'da 15 Mart'ta yapılan seçimleri, 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazanmıştı. Aşırı sağcı Geert Wilders'ın liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV) ise toplam 150 sandalyeli mecliste 20 milletvekilliği elde ederek ikinci parti olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :