Hollanda'da üniversitelerde "Ulusal Eylem Haftası"

Hollanda'da üniversitelerde "Ulusal Eylem Haftası"

NİJMEGEN (AA) - Hollanda'da üniversitelerin bütçesinde yapılan kesintiler ve çalışma şartlarına karşı öğrenciler ulusal eylem başlattı.Ulusal Öğrenci...

NİJMEGEN (AA) - Hollanda'da üniversitelerin bütçesinde yapılan kesintiler ve çalışma şartlarına karşı öğrenciler ulusal eylem başlattı.

Ulusal Öğrenci Sendikaları Konfederasyonu'nun (LSVb) çağrısıyla yüksek öğretim kurumlarındaki binlerce öğrencinin başlattığı eyleme öğretim görevlileri de destek verdi.

"Ulusal Eylem Haftası" dolayısıyla Nijmegen Radboud Üniversitesinde yapılan gösteride, "Bizim borcumuz, sizin borcunuz" ve "Öğrenci tüketici değil" pankartları açıldı. Yapılan konuşmalarda, Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı verdiği sözleri tutmamakla eleştirildi.

Öğrenci temsilcileri, yüksek öğretimde daha önce belirlenen 183 milyon avroluk kesintinin üzerine 2019 yılı için açıklanan ek 19 milyon avroluk kesintinin "bardağı taşıran son damla" olduğunu savundu.

Üniversitelerdeki çalışma koşullarının ağır olduğu ve bunun da eğitimin kalitesini düşürdüğü ifade edilirken, bu hafta yapılacak eylemlerin sadece bir başlangıç olduğu kaydedildi.

Ayrıca bir kısmı hibe edilen eğitim burslarındaki kesintiler ve geri ödemelerde uygulanan faizin yükseltilmesi de eleştirildi.

"Yüksek Öğretim Hareketi" eylemleri kapsamında Amsterdam, Utrecht, Leiden, Maastricht, Nijmegen ve Groningen kentlerindeki 11 üniversitede bir hafta boyunca farklı eylemler yapılacağı açıklandı.

Hollanda'da üniversitelerde "Ulusal Eylem Haftası"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :