Hollanda'da terörle mücadele

Hollanda'da terörle mücadele

Suriye'ye gitmeye hazırlandıkları ileri sürülen 8 kişinin pasaportlarına el konuldu

LAHEY (AA) - Hollanda'da, Suriye'deki silahlı gruplara katılmaya hazırlandıkları ileri sürülen sekiz kişinin pasaportlarına el konulduğu bildirildi.

Savcılık açıklamasında, söz konusu kişilerden iki kadının geçen pazartesi günü Rotterdam The Hague Havaalanı’nda Türkiye’ye gitmek üzereyken gözaltına alındığını duyurdu. Pasaportlarına el konulan 19 yaşındaki iki kadının şüpheli sıfatıyla hakim karşısına çıkarıldığı ve serbest bırakıldığı belirtildi. Savcılık açıklamasında, bu kişilerin evlerinde arama yapıldığı da kaydedildi.

Aşırılıkla mücadele kapsamında ayrıca Arnhem, Doesberg, Rotterdam ve Eindhoven kentlerindeki bazı evlerde arama yapıldığı ve bu kapsamda altı kişinin pasaportlarına el konulduğu bildirildi. Savcılık, kimsenin gözaltına alınmadığı aramalar sırasında evlerde bulunan bilgisayar, tablet ve telefonlara araştırma amaçlı el konulduğunu duyurdu.

Hollanda’da merkezi hükümet, Müslüman gençlerin radikalleşmesi ve ülke dışına savaşmaya gitmelerini engellemek amacıyla alınacak önlemler üzerinde çalışmaya başlamıştı.  

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ile Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten, terör gruplarına katılan veya terör eğitimi alan kişilerin vatandaşlıklarının geri alınabilmesine olanak sağlayacak yasal düzenleme yapılacağını açıklamıştı. 

Şiddet çağrısı ve nefret söyleminin yayılmasını önlemeyi de hedefleyen hükümet, yeni yasayla özellikle sosyal medyada şiddet ve nefret söylemlerinin takibi konusunda poliste özel bir birim oluşturmayı planlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı