Hollanda’da tehdit alarmı!

Hollanda’da tehdit alarmı!

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde Utrecht’de muhtemel bir terör saldırısı yaşandı. Bir ölü ve birden fazla yaralının olduğu haberleri geliyor. Milli Terörizm ve Güvenlik  Koordinatörlüğü öğle saatlerinde Utrecht bölgesinde tehdit seviyesini 5’e yükseltildi. Ülkenin en yüksek tehdit seviyesi Saat 18.00’e kadar devam edecek. Bu çerçevede Okullar öğrencilerini  dışarı çıkartmıyor. Utrecht’deki tüm camiler kapılarını kapattı.

Saldırganların (dört kişi olduğu söyleniyor) ikisinin yaşlandığı ve diğerlerinin kırmızı Renault clio bir arabayla olay bölgesinde korku saçmaya devam ettiği söyleniyor. Bölgede ana yollar kuşatıldı. Tren istasyonları, Schiphol havaalanı, Parlamento, Hilversum’daki Medya parkında korumalar arttırıldı. Rotterdam’da camiler başta olmak üzere tren istasyonlarında kontrol arttırıldı. Eindhoven’daki camiler de koruma altına alındı.

Belediye, Savcılık ve Polis, olası yeni yaşanacak olaylar için Utrecht halkına mümkün mertebe evden çıkmama uyarısı yapıyor. Şekilde metro ve otobüsler şimdilik sefer yapmıyor.

Bu akşam parti liderleriyle yapılacak büyük seçim tartışması ve diğer seçim kampanyası programları iptal edildi.