Hollanda'da kapalı yerlerde sigara içme yasağının kapsamı genişletildi

Hollanda'da kapalı yerlerde sigara içme yasağının kapsamı genişletildi

Sağlık Bakanlığı, personel çalıştırılmayan kafelerde de sigara içilmesini yasakladı

LAHEY (AA) - Hollanda’da kapalı alanlarda sigara içme yasağının kapsamı genişletildi. Sağlık Bakanlığı, yürürlükteki yasanın dışında tutulan personel çalıştırılmayan küçük kafelerde de sigara içilmesini yasakladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Martijn van Rijn, Danıştay’ın iki hafta önce bu konuda aldığı karar doğrultusunda küçük kafelerde de artık sigara içilmeyeceğini bildirdi. Yasağa uymayanlar öncelikle uyarılacak, tekrarı halinde ise para cezası kesilecek.  

Sahibi dışında personel çalışmayan küçük kafeler, hükümetin 2008 yılında yürürlüğe koyduğu kamuya açık alanlarda sigara içme yasağına ilişkin yasanın kapsamı dışında bırakılmıştı.

Söz konusu ayrıcalıklı durumun adil olmadığına hükmeden Danıştay, iki hafta önce verdiği kararda küçük kafelerin de yasa kapsamına alınması gerektiğini bildirmişti. 

Sigara kullanımının azaltılması için etkin mücadele veren hükümet, bu yılın başında yürürlüğe giren yasayla Hollanda genelinde tütün ve tütün ürünlerini satın alma yaşını da 16’dan 18’e çıkarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı