Hollanda'da "Gözübüyük" Tartışması

Hollanda'da "Gözübüyük" Tartışması

Hollanda'nın başarılı hakemlerinden Serdar Gözübüyük'ün şikeye karıştığı iddia edildi

Hollanda Futbol Federasyonu, şikeye karıştığı iddia edilen Türk kökenli Hollandalı futbol hakemi Serdar Gözübüyük'e sahip çıktı.

Hollanda basınında yer alan haberlerde, Almanya'da yürütülen şike davasında yargılanan bir şüphelinin, Hollanda 2. Futbol Ligi'nde 2-3 karşılaşmada Serdar Gözübüyük'ün şike yapması amacıyla rüşvet aldığı yönünde ifade verdiği belirtildi.

Almanya'da salı günü mahkeme önüne çıkacak şüpheliyi tanımadığını vurgulayan Gözübüyük ise, ''Adımın tanımadığım birisi tarafından böyle anılması nedeniyle şoka uğradım. Birisinin kamuoyu önündeki imajını lekelemek çok kolay. Bu şekilde üzerime çamur atılması büyük haksızlık" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Hollanda Futbol Federasyonu da Gözübüyük'e sahip çıktı. Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, "Güvenilirliği olmayan bir kişinin ifadelerine dayanarak böyle bir iddianın ortaya atılması federasyonumuzu üzmektedir. Gerçeklere dayanmayan ifadelerle Gözübüyük'ün kamuoyu önüne bu şekilde gösterilmesi çok riskli bir durum" ifadeleri kullanıldı.

Serdar Gözübüyük, Hollanda'nın son dönemde yetiştirdiği en başarılı ve formda hakemleri arasında gösteriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı