"Hollanda polisinin yaraladığı Kurt'un sağlık durumu iyi"

"Hollanda polisinin yaraladığı Kurt'un sağlık durumu iyi"

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan ve polisin müdahalesi sırasında polis köpeği tarafından ısırılan Hüseyin Kurt'un genel sağlık durumunun i

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan ve polisin müdahalesi sırasında polis köpeği tarafından ısırılan, cop darbeleri nedeniyle de bazı kırıkları bulunan Hüseyin Kurt'un genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Başbakanlık ile Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarının girişimleri kapsamında dün saat 19.00'da İstanbul'a getirilen Kurt'un, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine başlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bizzat ilgilenerek yardımcı olduğu Kurt ile ailesine hastanedeki özel odalardan biri tahsis edildi.

Kurt'un, Hollanda'da 11 Mart'ta meydana gelen olayda bacağında köpek ısırığı nedeniyle yara, cop darbeleriyle de boyun ve bel omurunda cerrahi müdahale gerektirmeyen kırıklar oluştu.

Ancak Kurt'un, boyun omurundaki kırığı olaydan beş gün sonra aile hekimine ısrar etmesiyle sevk edildiği hastanede, bel omurundaki kırığı ise İstanbul'a getirilmesinin ardından tespit edildi.

- "Hekimlerimiz, ilgili branşlar takiplerini yapıyorlar"

Kurt'un sağlık durumuna ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, hastanın tedavilerinin yapılmak üzere İstanbul'a getirildiğini söyledi.

Gümüş, havalimanından ambulansla alınarak hastaneye ulaştırılan Kurt'un, genel sağlık durumunun iyi olduğunu, bacağındaki köpek ısırığı yarasının bakımının yapıldığını dile getirdi.

Ayrıca, Kurt'un, boyun ve belindeki omur kırıklarında cerrahi müdahale gerektirmeyen kırıkları olduğunu aktaran Gümüş, şunları kaydetti:

"Hastamızı özel odada ailesiyle birlikte misafir ediyoruz. Herhangi bir acil durumu yok. Hekimlerimiz, ilgili branşlar takiplerini yapıyorlar. Biz zaten yurt dışında yaşan vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz. Bu vatandaşlarımız Türkiye'ye gelip hizmetlerini en iyi şekilde alıyorlar. Yılda yaklaşık 50-60 bin hastaymız, yurt dışında yaşayan Türklerden oluşuyor. Güler yüz, etkin, doğru ve modern tedavisi uygulamaları açısından da Türkiye artık son 15 yılda en hızlı ilerleme kaydeden ülke. Şu anda yapmış olduğumuz birçok cerrahi müdahalenin sonuçları birçok ülke sonuçlarından daha iyidir. Onları da Bakanlık olarak takip ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :