Hocasını bırakmıyor

Hocasını bırakmıyor

Fethullah Gülen emir verdi! Cumhuriyet, Zaman ve Sözcü aynı anda baskıya girdi. Sözcü'nün sahibi Burak Akbay ise sık sık ABD'ye gidip hocasına bağlılığını iletti. Yaptığı yalan ve provokatif haberlerle ülkede kutuplaşmanın bir numaralı kışkırtıcısı haline

Paralel ihanet çetesi, Türkiye'yi hedef aldı. Örgütün lideri Fethullah Gülen, ABD'nin Pensilvanya kentinde düğmeye bastı. Emniyetten yargıya kadar her yere imamlarını atadı. Kendine bağlı medyayı da boş bırakmadı. Zaman, Samanyolu, Bugün ve Kanaltürk lobisine Cumhuriyet ile Sözcü'yü de kattı. Hatta Cumhuriyet'in kadrosu hocanın talimatları doğrultusunda yeniden tasarlandı.

SINIRSIZ HİZMET

Adı Cumhuriyetle özdeşleşen yazarlar kapı dışarı edilirken cemaate yakın isimler gazeteye katıldı. Cemaat yurtlarında yetişen Burak Akbay da gazetesi Sözcü'yü adeta Gülen'in basın bülteni yaptı. Hal böyle olunca Cumhuriyet, Zaman ve Sözcü arasındaki haber paslaşması ortaya çıktı. Burak Akbay'ın hizmetleri ise bununla kalmadı.

YALAN HABERCİLİK

Biatta kusur tanımayan Burak Akbay, hocasını yalnız bırakmadı. Akbay, son zamanlarda sık sık Pensilvanya'ya gidip Gülen'i ultra lüks malikanesinde ziyaret etti. Ondan talimatları alıp Türkiye'ye döndü. Sonra da gazetesi Sözcü'yü hocanın basın bülteni olarak yayına verdi. Kendisi cebini doldururken gazetesinde işçi, memur, esnaf ve dar gelirlileri yalan-yanlış haberlerle kışkırttı. Yalancılıkta sınır tanımayan Akbay ve gazetesi kara propagandanın yapıldığı adres haline geldi.

ÖZEL PROJE

"Gölge adam" Ertuğrul Akbay'ın oğlu olan Burak Akbay'ın Fethullah Gülen'e olan bağlılığının çok eskilere dayandığı ortaya çıktı. Akbay'ın yurt dışındaki cemaat evlerinde yetiştirildiği belirlendi. Ancak etrafındaki Gülen düşmanları nedeniyle bunu sır gibi sakladığı öne sürüldü. Burak'ın ayrıca Gülen örgütünün çok özel projelerinden biri olan Kripto isimler arasında yer aldığı da iddia edildi. Akbay'ın hocasına bağlılığı bununla sınırlı değildi. Fethullah Gülen'in, kendisine hizmette sınır tanımayan Burak Akbay'ın gece gezmelerini de yasakladığı ortaya çıktı. Akbay'ın bu nedenle gecelerde görünmediği belirtildi.

İSRAİL SEVGİSİ

Hocasının Burak'ı İsrail sevgisiyle de tanınıyor. Zira 10 Kasım 2010'da İstanbul'daki bir buluşma, bu sevgiyi gözler önüne sermişti. O görüşmede dönemin İsrail Büyükelçisi Gaby Levi, Sözcü gazetesinin Sefaköy'deki binasına gitmişti. Gizli görüşmenin ardından ortaya çıkan iddialar ise vahimdi. Zira Sözcü'nün kağıtlarının Musevi bir işadamı tarafından sağlandığı belirtilmişti.

BÜYÜK YÜZSÜZLÜK

TAKVİM, Burak Akbay ile ailesinin imza attığı yüzsüzlüğü de ortaya çıkarmıştı. Buna göre Akbay, eşi Zeynep ve annesi Mine Hanım'ın kullandığı AUDİ ve Mercedes marka araçlar, ödenmeyen vergi borçları nedeniyle haczedilmişti. Ancak herkese dürüstlük dersi vermeye kalkışan Sözcü'nün sahibi bu arabaları kullanmaya devam etmişti.

1410472897074.jpg

Kaynak: Takvim