Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

ÇANKIRI (AA) - Eğitim Bir-Sen Çankırı Kadın Komisyonu, 26 Şubat 1992 tarihindeki Hocalı Katliamı'nı kınadı.Eğitim Bir-Sen Çankırı Kadın Komisyonu'ndan...

ÇANKIRI (AA) - Eğitim Bir-Sen Çankırı Kadın Komisyonu, 26 Şubat 1992 tarihindeki Hocalı Katliamı'nı kınadı.

Eğitim Bir-Sen Çankırı Kadın Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde kalan Hocalı kasabasında, tüm dünyanın gözleri önünde korkunç bir katliam yaşandığı hatırlatıldı.

Dünyanın bu katliamı görmezden geldiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Coğrafi olarak stratejik bir bölgede, Karabağ’ın tek havaalanına sahip olan Hocalı’da 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gece yaşanan vahşetin acısı hala tazeliğini korumaktadır. Hem bu stratejik noktayı ele geçirmek, hem de bölgedeki diğer Azeri köylerine gözdağı vererek göç ettirmek isteyen Ermeni kuvvetleri, kasabanın giriş çıkışlarını kapatarak resmi rakamlara göre 613 kişiyi en cani yöntemlerle katlettiler. Vahşetin bilançosu o kadar ağırdı ki, öldürülenler arasında 106 kadın, 83 çocuk bulunuyordu. Sekiz aile tamamen yok edilmişti. 25 çocuk hem annesini hem babasını kaybetti. 130 çocuğun da ya annesi ya da babası katledildi. 56 kişi üzerinde ise çok ağır işkenceler uygulandığı tespit edildi. 20. yüzyılın modern dünyasında insanlar yakılarak, gözleri oyularak, kafa derileri yüzülerek ve başları kesilerek öldürüldü."

Katliamın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen dünyanın suskun kalmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Ancak biz, tek millet olarak gördüğümüz, aynı inancı ve kültürü paylaştığımız Azeri kardeşlerimizin acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de hem acımızı taze tutmaya hem de dünyaya unutturmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :