Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

BBP Genel Başkanı Destici:- "Hocalı bir soykırım ve katliamdır. Bütün dünya bunu kabul edene kadar Türkiye ve Azerbaycan olarak burada mücadelemizi sürdüreceğiz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hocalı bir soykırım ve katliamdır. Bütün dünyanın bunu kabul edene kadar Türkiye ve Azerbaycan olarak burada mücadelemizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

BBP'den yapılan yazılı açıklamada, Destici'nin Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde düzenlenen "Tarih, Siyaset ve Uluslararası Hukuk Bağlamında Uluslararası Hocalı Sempozyumu"na katıldığı bildirildi.

Hocalı'da katledilenlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, şunları kaydetti:

"Dünya Ermenistan'ın 26 Şubat 1992'de yaptığı bu kahpe soykırım katliamını tanıyıp bedelini Ermenistan'a ödetene ve Azerbaycan toprağı olan Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadelemiz sürecektir. Biz bunları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hepimiz o anı gözlerimizin önüne getirdiğinde duygusallaşmamak mümkün değil. Özellikle küçük yaştaki çocukların, yaşlıların, kadınların hunlarca şehit edilmesi gerçekten unutulabilecek bir acı değil. Her şeyi unutsak, şunu unutmamalıyız. 10 yaşında katliamdan sağ kurtulan ama bir Ermeni katili tarafından öldürülen diğer kardeşlerimizin üzerine atılarak yakılan o masum evladımızın bakışını unutmayacağız."

Destici, Türkiye'de on binlerce Ermeni'nin yaşadığına işaret ederek, "Ama bunların dışında o kadar kaçak Ermeni var. Bunlar nasıl oluyor da Türkiye'de yaşamaya devam ediyorlar. Bunların derhal sınır dışı edilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı Ermeniler içinde 1915'i soykırım olarak kabul edenler varsa onlar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığından çıkartılıp sınır dışı edilmesi gerekir." görüşünü paylaştı.

Türk milletinin hiçbir dönemde hiçbir millete karşı soykırım ve katliam yapmadığını vurgulayan Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Hocalı bir soykırım ve katliamdır. Bütün dünya bunu kabul edene kadar Türkiye ve Azerbaycan olarak burada mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah'a hamdolsun Azerbaycan ve Türkiye tek millet ama iki ayrı devlet olsa da bir devlet gibi hareket ediyor. Ben bu anlamda hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e ve bütün yönetim kadrolarına teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlikteliğimize devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :