Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği, kan bağışı kampanyası düzenledi

TİFLİS (AA) - Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği, Hocalı Katliamı’nın 26. yıl dönümünde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Tiflis Büyükelçiliğinde düzenlenen kampanyaya Büyükelçi Dursun Hasanov'un yanı sıra büyükelçilik çalışanları, sanatçılar, iş adamları, sporcular ve diğer gönüllüler katıldı.

Hasanov, kan bağışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hocalı Katliamı'nın 26. yılı dolayısıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek "Bu, Azerbaycan tarihinin en ağır günlerden biri." dedi.

Ermeni askeri birliklerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine düzenlediği saldırıda kadın ve çocuklar dahil yüzlerce Azerbaycan vatandaşının katledildiğini veya yaralandığını, binden fazla kişinin esir alındığı hatırlatan Hasanov, "Azerbaycan halkı, Hocalı faciasını unutmayacak. Faciada hayatı kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

1994'te Azerbaycan parlamentosunun Hocalı'daki katliamı soykırım ilan ettiğini belirten Hasanov, 20'den fazla ülkenin de yaşananları soykırım olarak tanıdığını kaydetti.

Kan bağışı kampanyasına katılan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Gürcistan Genel Müdürü Mahir Mamedov da gazetecilere yaptığı açıklamada, Tiflis Büyükelçiliğinin kan bağışı kampanyasını desteklediklerini söyledi.

Hocalı Katliamı'nın Azerbaycan tarihinin en kanlı günlerden biri olduğunu kaydeden Mamedov, Azerbaycan vatandaşlarının katliamla ilgili dünyaya bilgi vermesi gerektiğini vurguladı.

Tiflis'te devam eden Kick Boks Avrasya Şampiyonası'na katılan ve yarışmada birincilik elde eden Azerbaycanlı sporcu Murat Babayev, AA muhabirine, "Duydum ki Büyükelçiliğimiz burada kan bağışı kampanyasını düzenliyor, ben de geldim ve katıldım." diye konuştu.

Gelecekte Avrupa ve Dünya Kick Boks Şampiyonası gibi turnuvaların Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ'da da düzenlenmesini istediğini belirten Babayev, "İnşallah bunun gibi dünya veya Avrupa şampiyonası turnuvalarını biz Karabağ'da da düzenleyeceğiz." dedi.

Büyükelçilik binasında Hocalı Katliamı konulu resim sergisi de açıldı.

Kampanyada bağışlanan kan, Gürcistan'daki hastanelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :